Read Time:1 Minute, 58 Second

Betrouwbare, duurzame brandstof is van essentieel belang voor onze levenskwaliteit, dat is zeker. Dat is dan ook de reden waarom heel wat aandacht wordt besteed aan het op peil houden van de temperatuur van de woning, en het creëren van een aangenaam en leefbaar binnenklimaat. Er zijn ontelbaar veel manieren om daarvoor te zorgen, maar één methode die tegenwoordig toch wel aan een opmars bezig is – is energie opwekken door middel van hout pellets.

Hout pellets zijn als het ware stukjes hout die voortkomen uit verzameld houtafval van verschillende bronnen. Het gaat dus om afval dat gebruikt wordt als brandstof – en dat brengt enkele interessante voordelen met zich mee!

De voordelen van hout pellets

Hout pellets hebben heel wat in petto, zowel voor particuliere woningen als bedrijven. Het volgende overzicht maakt duidelijk waarom je voor deze soort brandstof zou moeten kiezen als je je pand wil verwarmen!

1. Hout pellets zijn milieuvriendelijk 

Naast het feit dat het om een natuurlijk product gaat, zijn pellets ook nog eens afkomstig van afval. Er moet dus geen extra materiaal voor worden opgeofferd, iets waar moeder natuur ongetwijfeld blij mee is. Als je duurzamer wil gaan wonen en het milieu en handje wil helpen, dan is verwarming op basis van hout pellets zeker en vast een goed idee!

2. Eenvoudig je brandstof opslaan 

Een andere goede reden om voor hout pellets te kiezen als energiebron, is omdat de pellets wel heel gemakkelijk opgeslagen kunnen worden. Voor andere brandstoffen als stookolie of gas zijn speciale, beveiligende maatregelen nodig om dat te doen. Dergelijke stoffen kunnen immers een bedreiging vormen voor het milieu én de gezondheid. Hout pellets zijn niet meer dan, wel, houtsnippers, en kunnen dan ook veel gemakkelijker bewaard worden!

3. Verschillende soorten hout pellets 

Ten slotte bieden pellets het voordeel dat er heel wat mogelijkheden zijn: van eikenhout, dat erg heet wordt maar minder fel brandt, tot dennenhout, dat veel sneller opbrandt maar wel in een korte tijd veel energie afgeeft – de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig. Dat houdt in dat hout pellets de beste energie-oplossing voor tal van verschillende toepassingen, wat het natuurlijk een van de populairste vormen van brandstof maakt!

Pellets van DeLangeBV

Wil je duurzamer wonen, de natuur helpen en jezelf heel wat comfort en gemak gunnen? Dan zijn de pellets van DeLangeBV zeker en vast een must in je woning of bedrijf!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo kies je de juiste LED verlichting
Next post 3 redenen waarom jij je sloten moet laten vervangen