Read Time:2 Minute, 35 Second

Vaak kiezen we voor een tuin die weinig onderhoud vergt. Dat komt meestal neer op strakke tuinen met weinig graspartijen. Ook het scheren van een heg vinden we vaak niet zo leuk. Het is tijdrovend en na een korte tijd zie je het resultaat alweer niet meer. Ga je op reis? Dan kom je terug en kun je beginnen met het knippen van de heg. Wil je toch een tuin die er enerzijds niet zo ‘clean’ uitziet en anderzijds makkelijk te onderhouden is? Houten schuttingen zijn hiervoor ideaal: ze geven je tuin allure en brengen een warme en gezellige sfeer.

Kies kwaliteit voor je houten schutting

Als je houdt van je privé sfeer, dan wil je sowieso een afsluiting rond je tuin. Als je een degelijke duurzame afsluiting wenst, is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. Bij buitenschrijnwerk.eu bijvoorbeeld gaan ze voor kwaliteitsvolle afsluitingen. Kies voor een hoogwaardige houtsoort en informeer of het hout optimaal gedroogd is. Dit voorkomt het krom trekken van je afsluiting. Ook bijvoorbeeld de breedte en de richting van de planken, het aantal knoesten in het hout en de plaatsing van de schroeven bepalen de look van je schutting. Zelfs het soort schroeven is belangrijk voor de duurzaamheid van je afsluiting. Het zit hem vaak in de kleine details, wees daar maar zeker van! Laat je daarom uitgebreid adviseren door een specialist vooraleer je tot een aankoop overgaat. Tenslotte plaats je niet elk jaar een nieuwe afscheiding en je wil een afsluiting die weinig zorgen met zich meebrengt, toch?

buitenschrijnwerk-houten-muur

Geniet ten volle van je afsluiting

Houten schuttingen spelen een belangrijke rol in de tuin. Je hebt ook heel wat keuze qua opstelling. Ga je voor een volledig gesloten afsluiting, of wil je toch nog open gedeeltes? Wil je ze combineren met een houten poort? Hoe hoog wil je ze? Wil je er struikjes tegenaan plaatsen, of wil je je schutting strak laten aansluiten bij je tuintegels? Dit zijn slechts een paar vragen die je je stelt bij de keuze van je schutting. Maar eens ze geplaatst is, geniet je er gegarandeerd nog jaren van. Hout brengt leven in je tuin, en dat is ook zo met een houten schutting. Het creëert gezelligheid en heeft een uitnodigend uitzicht.

Combineer je houten schutting

Om je tuin gezellig in te richten kun je je houten schutting combineren met houten tuinmeubelen, een pergola, een houten tuinhuisje, bloembakken en zo meer. Installeer een houten terras waar de kinderen veilig kunnen op spelen. Wil je nog een stap verder gaan en monteer je een buitenkeuken? Ook dat kan voor een groot gedeelte in hout. Probeer al deze elementen in dezelfde houtsoort en dezelfde stijl te houden. Maak van je tuin het verlengde van je woonkamer. Leg mooie kussens of dekentjes op je banken. Plaats leuke verlichting, vuurkorven of een vuurtafel bij je zithoek zodat je ook ’s avonds van je tuin kunt genieten. Kies voor planten die weinig onderhoud vragen. Zo wordt je tuin geen sleur, maar een plaats waar je graag vertoeft met vrienden en familie. Je houten schutting geeft jou alvast de nodige privacy!

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Schakelmateriaal als blikvanger
Next post Je dressoir beu? Zo gebruik je hem op een originele manier