Read Time:2 Minute, 2 Second

Honingraat plissé gordijnen zijn trendy. Ze zijn stijlvol, makkelijk te hanteren en zeer functioneel. Maar wat is het precies en wat zijn de pluspunten van plissé gordijnen in vergelijking met andere raamdecoratie? Wij vonden onze inspiratie over honingraat plissé gordijnen bij Topjaloezieen.nl. We zetten de voordelen voor jou even op een rijtje. Laat je inspireren en kies het juiste plissé gordijn met honingraatstructuur voor jouw woning.

Wat is precies een honingraat plissé gordijn?

Een plissé gordijn is een raamdecoratie die bestaat uit stof die geplooid is. Bij het op en neerschuiven van het gordijn plooit de stof bij elkaar. De bediening kan door middel van een koord of een ketting, soms ook elektrisch. Het gordijn kan los of in een zijgeleiding hangen. Een honingraat plissé gordijn kun je beschouwen als een dubbel plissé gordijn. Als je het gordijn in zijn profiel bekijkt, zie je tussen de twee zijden holtes in de vorm van een honingraat.

Een honingraat plissé gordijn heeft talloze voordelen

Er zijn heel wat redenen waarom je voor dit type van gordijnen kiest.

1. Verduisteren naar eigen inzicht
Plissé gordijnen met een zijgeleiding kunnen ofwel aan de bovenkant (top-down), ofwel aan de onderkant (bottom-up), ofwel aan beide kanten tegelijk samengeplooid worden. Dat betekent dat je altijd precies dat stuk van je raam open laat dat jij wilt.

2. Isolerend effect
Honingraat plissé gordijnen isoleren tegen warmte en geluid. Dit geeft extra comfort tijdens de winter of bij hevige zon. Ze zijn ook zeer populair voor ramen aan de straatkant om het geluid te dempen.

3. Koorden in het gordijn zijn onzichtbaar
Bij enkele plissé gordijnen zie je de gaatjes waarin de koorden lopen om het gordijn op te trekken. Door deze gaatjes kan nog altijd licht binnenkomen. Bij dubbele plissé gordijnen zijn deze koorden weggewerkt aan de binnenkant van het gordijn. Dit maakt het gordijn nog esthetischer en er komt geen licht meer doorheen het gordijn.

4. Een honingraat plissé gordijn voor elke woning
Honingraat plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in heel wat kleuren en in diverse stoffen. Kies je voor een volledig verduisterende of half verduisterende stof? Of wil je twee stoffen combineren zodat je bijvoorbeeld de bovenkant volledig, en de onderkant half verduisterend kiest? Het kan! Dankzij de zijgeleiding zijn honingraat plissé gordijnen toe te passen op bijvoorbeeld schuine ramen, platte dakramen en kantelramen. Dit maakt dat je voor elk raam en elke stijl een aangepast honingraat plissé gordijn vindt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vloerkleed uitkiezen Previous post Zo vind je het perfecte vloerkleed
hartman tuinmeubels Next post Zijn jouw tuinmeubelen winterklaar?