Read Time:2 Minute, 25 Second

Het organiseren van een wijnproeverij bij je thuis, is de perfecte manier om je vrienden kennis te laten maken met je favoriete wijnen. Het is hierbij belangrijk dat je begrijpt hoe je wijn serveert en hoe je het je gasten zo veel mogelijk naar hun zin maakt. Ben je benieuwd hoe je een professionele wijnproeverij bij jou thuis organiseert, maar heb je geen idee waar te beginnen? Wij zetten alles voor je op een rij, zodat je voor één avond een ware sommelier bent. 

Houd het klein

Een van de tips die we je willen meegeven, is om het klein en intiem te houden. Een kleine groep kan beter luisteren en is meer betrokken, dan wanneer je een te grote groep mensen uitnodigt. Nodig daarom een groep uit van ongeveer vijf tot tien personen. Op deze manier houd je meer focus in de groep en blijft iedereen er goed bij. 

Zorg voor een mooi gedekte tafel

Naast de wijn is de tafel het middelpunt van de kamer. Zorg daarom dat je van tevoren de tafel uitrust met alle benodigdheden die je nodig hebt. Wij kiezen het liefst voor een wit tafelkleed, zodat alle kleuren van de wijnen mooi uitkomen. Zorg ook voor genoeg water, een aantal kommen en wat neutraliserende crackers. Heb je heerlijke gerechten gemaakt? Bewaar die voor na de wijnproeverij. Je wilt immers niet dat de smaak van de wijnen hiermee verpest wordt.

Bewaar de wijnen op de juiste manier

Niets is zo zonde als wijnen die hun smaak verliezen. Zeker op een professionele wijnproeverij is dit van uiterst belang. Om er zeker van te zijn dat alle wijnen op de juiste temperatuur blijven en hun conditie behouden, raden we aan om gebruik te maken van wijnkoelkasten. Dit zijn speciale opslag kasten die de wijnen precies op temperatuur houden, zodat je ze direct kunt inschenken bij je gasten. 

Kies voor onderscheidende smaken

Tijdens een professionele wijnproeverij staat het proeven van unieke smaken natuurlijk centraal. Zorg er daarom voor dat je genoeg onderscheidende wijnen schenkt. Van een pinot noir tot aan een amarone wijn. Kies voor ieder wat wils en breidt de collectie uit met zowel witte wijnen, rode wijnen als rosé. 

Betrek de groep

Ook al beschikt niet iedereen uit de groep over evenveel kennis. Probeer toch iedere gast zo veel mogelijk bij de proeverij te betrekken. Deel van tevoren kaartjes uit, waarop de gasten hun beoordelingen kunnen schrijven en laat na iedere wijn iemand aan het woord. Op deze manier ontstaat er veel stof tot discussie.

We hopen dat je met deze tips een geweldige wijnproeverij gaat organiseren! Zorg dat je niet te veel gasten uitnodigt, bereid de avond goed voor, bewaar je wijnen tijdens de avond in een goede wijnkast, kies voor onderscheidende smaken en betrek de gasten bij de proeverij. Met deze tips heb je genoeg in handen voor een succesvolle wijnproeverij. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
mechanische ventilatie laten reinigen Previous post Goede luchtkwaliteit steeds belangrijker in huis 
huis kopen nederland Next post Tips voor het kopen van een woning