Read Time:1 Minute, 53 Second

Ben jij niet helemaal zeker over welke tafel nou goed bij jouw interieur past? Hou je meer van industrieel, modern, klassiek of ben jij iemand die creatief meerde stijlen met elkaar kan combineren? Wij van ShopAlike willen jouw graag input geven en leren hoe jij je tafel het beste kunt combineren met je interieur.

Welke vorm?

Naast dat je over de kleur en materalen na moet gaan denken wordt er vaak vergeten eerst een vorm in je hoofd te nemen. Dit heeft niet alleen invloed op de invulling van je kamer, maar ook op de stijl. Ronde tafels worden in het algemeen meer gebruikt in landelijk en klassiekere interieurs. Bij rechthoekige eettaffels zie je vaak dat de hoeken rond zijn afgewerkt wat de tafel wat minder prominent naar voren laat komen, dit maakt ze erg neutraal waardoor je ze vaak met vele stijlen kunt mixen. Een tafel met scherpe hoeken staat erg prominent in je kamer en zal ook wat meer in het oog springen.

Modern

Wat erg modern en zeer in trek is de laatste jaren is Scandinavisch design. Het is erg minimalistisch en waardoor je een erg strak en modern uiterlijk krijgt. Wanneer je voor modern gaat kun je het beste kiezen voor een dun onderstel, hierdoor komt de lichte kleur van het tafelblad mooi naar voren en lijkt de tafel te zweven als het waren.

Industrieel

De warmen houten tinten in combinatie met het industriële ijzer is helemaal in de laatste jaren. Het kan vaak gecombineerd worden met klassiek dan wel met een moderne kamer. Voor het hout worden vaak dikke bladen gebruik die grof afgewerkt lijken te zijn. Hoe ouder de tafel, hoe beter het is.

Klassiek

Wanneer je jouw kamer een wat klassiekere sfeer wilt geven zijn rustige kleur tonen belangrijk. Neem hiervoor bijvoorbeeld hout, het straalt rust uit en heeft een zachte kleur. Hout is voor vele de voorkeur omdat dit eigenlijk wel met alles te combineren valt zonder dat het je inrichting verstoord.

Last but not least

Laat je vooral inspireren door afbeeldingen. Zoek naar kamers met interieur gelijk aan het jouwe, hierdoor kun je gemakkelijk kijken welke tafel zij gebruiken en of dit jouw stijl is of niet. Er zijn 1000 inspiratie sites online zoals: Pinterest en Welke.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Geometrische vormen in het interieur
Next post Zonnepanelen vergelijken is zeker de moeite waard