Read Time:2 Minute, 24 Second

Hollywood woonstijl

De Hollywood woonstijl brengt glitter en glamour in je woning! Deze woonstijl zien we vooral veel terug op de tv of in films. Deze films komen van origine uit het buitenland, voornamelijk uit de Verenigde Staten. Echter zien we de Hollywood woonstijl niet veel terug in Nederland.

hollywood meubilair

Dat is toch erg jammer vind je niet?

Het is vooral jammer als je van veel kleur, glitter, kroonluchters en kristallen houdt, met symmetrie. De Hollywood woonstijl is een opvallende woonstijl. Je moet een duidelijk statement met je interieur durven te maken. Je moet ervan houden om op te vallen! Dat is waar deze woonstijl om draait, je zelf laten zien en in de spotlight zetten!

Durf en wil je dit ook? Dan is de Hollywood woonstijl iets voor jou. In dit blog vertellen we je hoe je jouw woning inricht met het Hollywood thema!

Hollywood kleuren

In de Hollywood woonstijl wordt gebruik gemaakt van felle, maar ook lichte kleuren. Het gaat bij deze woonstijl om de kleur-product combinatie. Denk aan felle kleuren voor kaarsen en lichte kleuren voor dekens en kussens. De gordijnen en de bekleding van het meubilair zijn vooral in zachte kleuren te vinden zoals babyblauw en licht groen. Daarentegen wordt voor bijvoorbeeld de deurknop gebruik gemaakt van goud, zilver en kristal. Bij de Hollywood stijl gaat het erom dat er sprake is van symmetrie. De kleuren moeten zorgen voor een explosie, maar tegelijkertijd voor een algeheel beeld. Het hoofddoel van het kleurgebruik is om glamour in je woning te brengen op een symmetrische manier. Wil je ook wat Hollywood aan de hand van kleur in je woning brengen? Dit kan bijvoorbeeld met prachtige kleurrijke schilderijen die een gaaf effect aan je muur geven.

Hollywood materialen

Om je woning in te richten met materialen die in de Hollywood stijl vertegenwoordigen worden kun je denken aan:

  • Fluweel
  • Dikke stoffen
  • Zijde
  • Glimmende stoffen/metalen

Glimmende of fluwelen stoffen in een zachte tint kun je gebruiken om je bank of stoelen mee te bekleden. Of voor de gordijnen.

Glimmende stof

Hollywood patronen

Er zijn verschillende patronen die je kunt gebruiken om je woning volgens de Hollywood stijl in te richten. Eén van deze patronen horen tot het neoclassicisme. Dit zijn patronen die terugkeren naar de idealen van de Oude Grieken en Romeinse bouwkunst. Onder deze patronen vallen een rooster van kruisende latten en een haakpatroon waar kussens van gemaakt worden.

hollywood woonstijl

Hollywood meubilair

Het meubilair is in de Hollywood stijl nooit erg groot. Er wordt dus niet gebruik gemaakt van één hele grote bank. Er wordt vaak gebruik gemaakt van één bank en twee of meerdere stoelen. Het meubilair valt op door de materialen, kleuren of patronen die gebruikt worden op het meubilair. Denk aan een fluwelen deken op een van de stoelen.

Bij een Hollywood interieur horen ook mooie schilderijen. Met een vrolijk schilderij breng je de Hollywood sfeer direct in je woonkamer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dubbelglas: welk type kies je voor jouw woning?
Next post Haard interieur ideeën