Read Time:2 Minute, 6 Second

Nederland kent steeds meer woningen met zonnepanelen. Je hoeft de straat maar uit te lopen en de kans is groot dat je al minimaal een of twee huizen tegenkomt met de handige panelen op het dak. Niet gek natuurlijk; zonnepanelen besparen je nogal wat in de vaste lasten en dragen daarbij ook nog eens een flink steentje bij aan het milieu. Maar waar moet je nu op letten bij het kopen van zonnepanelen? We hebben de belangrijkste zaken even voor je op een rijtje gezet.

  1. De reputatie van de aanbieder

Verschillende aanbieders met goede reputatie worden naar de achtergrond gedrukt door goedkope, maar onbekende aanbieders in de markt. Veel mensen besluiten om maar snel voor de goedkope optie te gaan, zonder zich te realiseren dat dit niet altijd direct betekent dat je ook de juiste kwaliteit in huis haalt. De reputatie van de aanbieder is ontzettend belangrijk en kan je vertellen of je uiteindelijk ook daadwerkelijk waar voor je geld krijgt. Zonnepanelen kopen bij Greenchoice is bijvoorbeeld verstandiger dan de panelen aan te schaffen bij een onbekende, Chinese aanbieder in de markt. Ook al lopen de importheffingen af; er gaan ook genoeg vervelende berichten de rondte. Zint eer ge begint!

  1. Mogelijke subsidies

Staat er toevallig een verbouwing op de planning? Plan dan ook dit moment om je woning energiezuiniger te maken en dus je zonnepanelen te kopen. Dit kan je namelijk verschillende subsidies opleveren die je uiteindelijk flink kunnen besparen in het totale kostenplaatje. Niet geschoten is altijd mis, toch?

  1. Het soort paneel

Net als bij alle installaties en apparatuur komen ook zonnepanelen in allerlei soorten en maten. Welke soort paneel geschikt is voor jouw woning hangt van verschillende zaken af. Zo kun je de keuze baseren op het aantal mensen die in je huis wonen, maar zijn ook zaken als de valling van het zonlicht en de ruimte en vorm van het dak zeker relevant. Vraag eventueel de hulp van een expert om zeker te zijn dat je de juiste panelen kiest.

  1. Zwart of donkerblauw?

Er zijn zowel zwarte als donkerblauwe zonnepanelen te koop. Niet alleen zijn deze gemaakt van verschillende materialen; ook de omvang van je dak speelt hier een rol. Zwarte panelen hebben bijvoorbeeld meer oppervlak nodig dan de donkerblauwe variant.

  1. De capaciteit

In combinatie met de afmeting van je dak en de behoeften van je huishouden kun je de capaciteit van de panelen bepalen. Een klein dak heeft bijvoorbeeld panelen nodig met een hoge capaciteit, terwijl een ruim dak meer panelen kan plaatsen van mindere capaciteit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kleurrijke vloerkleden van desing merk Moooi
Next post Gezellige buitenbar maken van betonplex