Read Time:2 Minute, 45 Second

Een badkamermeubel is zeer bepalend voor hoe de badkamer eruit ziet. Doordat er vaak grote spiegels boven hangen, is de wastafel bovendien een eyecatcher en is dit meubel het eerste waar je naar kijkt als je de badkamer inloopt. Van ’s ochtends je tandenpoetsen tot ’s avonds scheren: je brengt dagelijks best veel tijd door in die ruimte. Het is om die reden best de moeite waard om de badkamer zo mooi en comfortabel mogelijk te maken en te investeren in een badkamermeubel dat functioneel is voor het hele gezin én past bij jouw smaak. Badkamermeubels zijn er in alle soorten, maten, kleurcombinaties, materialen en prijsklassen. Maar welk meubel past het best bij jou? En hoe kun je een keuze maken uit al die mogelijkheden? Wij zetten het voor je op een rij.

Enkel, dubbel of extra breed? 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de praktische en functionele eigenschappen van een badkamermeubel. Heb je een groot gezin of moeten jij en je partner ’s ochtends rond hetzelfde tijdstip in de badkamer zijn? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden en te kiezen voor een grote wastafel waar je met (minstens) 2 personen tegelijk gebruik van kunt maken. Een dubbele of extra brede wastafel geeft je namelijk de mogelijkheid om met twee mensen tegelijk je tanden te poetsen of je haar te doen, zonder dat je elkaar in de weg staat of aanstoot. Heb je niet zo’n grote badkamer, bespaar dan ruimte door te kiezen voor een hoekwastafel. Ook is het belangrijk om na te gaan hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Is een kastje genoeg of heb je liever een meubel met meerdere lades?

Het materiaal van het badkamermeubel en wastafel 

Naast dat je rekening moet houden met de functionaliteiten, wil het oog natuurlijk ook wat. Badkamermeubels en wastafels zijn verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende soorten stijlen en materialen. Van porselein tot gras en van natuursteen tot hout: er is van alles mogelijk. Het materiaal dat je uitkiest is bovendien sfeerbepalend en bepaalt bovendien wat de badkamer uitstraalt. Hou je van modern en strak, dan is een porseleinen wastafel ideaal. Gaat je voorkeur uit naar een landelijke look, dan is natuursteen een mooie optie. Hou daarnaast ook rekening met de tegels en materialen die al in de badkamer verwerkt zijn, en neem rustig de tijd om een keuze te maken. 

De vormgeving en het design 

Wat betreft de vormgeving is er veel mogelijk. Zoals eerder genoemd zijn er hoekmeubels, maar ook asymmetrische wastafels zie je tegenwoordig steeds vaker. Daarnaast zijn er inbouw wastafels, badkamermeubels met een grote waskom erop, ronde of ovale meubels, of gewoon rechthoekige meubels. Het is maar net wat jij mooi vindt en wat in jouw badkamer past. Daarnaast is de grootte van de wastafel belangrijk: heb je genoeg aan een kleine wastafel, of is een grote wastafel praktischer? Wederom moet je ook hier het dagelijks gebruik in gedachte houden.

De kranen 

Ook op het gebied van kranen zijn de mogelijkheden gigantisch. Van opbouwkranen tot inbouwkranen: er is voor ieder wat wils. Ook de vormgeving van de kranen kan erg verschillen, dus kies voor een kraan die goed past bij jouw smaak en het badkamermeubel, zodat je zorgt voor een mooi geheel. Kijk ook eens rond bij Sanitaireiland voor een uitgebreid aanbod.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post LED verlichting in een modern interieur
Next post De 4 grote voordelen van plisséhordeuren