Read Time:2 Minute, 5 Second

De dressoirs. Ze zijn al honderden jaren onderdeel van ons interieur. Vroeger werden ze vooral gebruikt als opberger voor servies en andere gerelateerde zaken. Het dressoir stond in de eetkamer en werd vaak gedecoreerd met een familieschilderij in een zilveren lijstje. Kun je het je een beetje voorstellen?

Tijdens het diner werd het dressoir dan ook gebruikt als afzetruimte. Zo bleef de tafel lekker leeg en kon er gemakkelijk afgeruimd worden. Maar tijden veranderen, en zo ook het dressoir. Je komt ze tegenwoordig overal tegen en we gebruiken ze voor tal van doeleinden. In vele gevallen gebruiken we het dressoir zelfs voor gecombineerde functies. Zeker met de opkomst van de ‘open woonruimte’ worden onze meubelstukken steeds vaker gebruikt voor ‘open functies’. Waar je een dressoir allemaal voor zou kunnen gebruiken, lees je hier.

 1. De woonkamer
  Het dressoir wordt tegenwoordig vaak gebruikt als woonkamermeubel. Het wordt hier dan gebruikt om de tv op te zetten en wat leuke decoratieve items om het een mooi geheel te maken. Al die lades en deurtjes zijn dan ook wel ongelooflijk fijn om ditjes en datjes van de woonkamer in op te bergen. Je moet hier natuurlijk wel de juiste vorm en maat dressoir voor aanschaffen. Om eens wat inspiratie op te doen voor jouw woonkamer kun je wat rondneuzen op websites als woonboulevardpoortvliet.nl. Hier vind je tal van dressoirs in alle vormen en maten.
 2. De hal
  Ja, ook de hal moet er aan geloven. Zeker smallere ruimten hebben baat bij een dressoir. Zo kan er boven het dressoir een kapstok geïnstalleerd worden voor de jassen. Het dressoir zelf wordt vervolgens gebruikt voor allerlei doeleinden. Een mandje om de sleutels in kwijt te kunnen, lades voor winteraccessoires en kastjes voor de schoenen. Een mooi kaarsje en wat andere leuke decoratieve items erbij en je hal meubelstuk is helemaal af.
 3. De slaapkamer
  Ook en misschien wel vooral in de slaapkamer is een dressoir enorm handig. Je kan tijdens het inrichten een hoge variant achter het bed plaatsen, of een lage variant tegen de muur. Je kan hier tal van zaken in kwijt die vaak niet in de standaard kledingkast passen. Ondergoed, sokken, boeken en andere slaapkamer items. Er zijn zoveel ditjes en datjes te vinden dat je al die ruimte in het dressoir goed kunt gebruiken. Daarbij ziet het er natuurlijk ook wel ongelooflijk mooi en luxe uit in die slaapkamer.
 4. De keuken
  We moeten het natuurlijk wel even vernoemen: je kan het dressoir ook nog gewoon ouderwets in de keuken kwijt!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het kiezen van een radiator: wat past bij mijn badkamer?
Next post Gevel decoratie: 4 leuke ideeën