Read Time:2 Minute, 9 Second

Een verhuizing kan heel leuk zijn, maar ook stressvol. Er zijn vaak veel spullen die verplaatst moeten worden. Deze spullen kunnen variëren van gemakkelijk verplaatsbare tot zware en dus minder gemakkelijke verplaatsbare meubilair. Het is altijd een klus om te bedenken hoe je je inboedel op een effectieve manier kan verplaatsen. Het vergt veel energie om een verhuizing te plannen. Wil jij weten hoe je op een professionele manier jouw inboedel kan verhuizen? Lees er hier meer over.

Wat is inboedel?

Alles wat zich in jouw woning bevindt, valt onder inboedel. Een aantal voorbeelden van inboedel zijn:

  • meubels, zoals kledingkasten en souvenir kasten
  • kledingstukken, zoals broeken en t-shirts
  • elektrische apparatuur, zoals televisies en computers
  • vloerbedekking, zoals laminaat en vinyl
  • vervoermiddelen, zoals fietsen en scooters
  • muurbekleding, zoals behang en gordijnen

Maar er zijn ook een aantal dingen die niet vallen onder inboedel, namelijk dingen die niet zomaar verwijderd kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn: ingebouwde apparatuur en keukens, vervoermiddelen als auto’s en aanhangwagens. Deze wordt niet gedekt door de inboedelverzekering. 

Wat moet je regelen voordat je verhuist?

Wanneer je gaat verhuizen, moet er aan een aantal dingen worden gedacht. Het is belangrijk dat je de huur opzegt of je woning verkoopt. Daarnaast regel je verzekeringen van je eigendommen. Vervolgens moeten er verhuisplannen worden gemaakt en moet het materiaal die je daarvoor gaat gebruiken, bijvoorbeeld verhuisdozen en verhuisdekens, ook ingekocht worden. Er moet gedacht worden aan de plek waar de meubels worden opgeborgen. Voordat de inboedel kan worden verplaatst, heb je de juiste transportmiddelen nodig. Wil je dat dit effectief en professioneel gebeurd, dan kun je dit aan een ervaren verhuisbedrijf uitbesteden.

Wat doet een verhuisbedrijf?

Bij een verhuizing komen er veel zaken bij kijken. Je kunt ervoor kiezen deze zaken uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Die nemen de zorg van je verhuizing over. Een verhuisbedrijf koopt de verhuisdozen in en zorgt ervoor dat de inboedel op een professionele wijze wordt verplaatst naar de nieuwe woning of pand. Daarnaast regelt het verhuisbedrijf ook verhuisliften voor wanneer de woning of de pand niet op de begane grond is. Het verhuisbedrijf zorgt voor de opslagruimte, monteert de inboedel en klust rondom het huis.

Kortom, wanneer je gaat verhuizen moeten er een aantal zaken worden geregeld, zoals het verplaatsen van de inboedel. Het is belangrijk om de juiste verhuismateriaal en opslagruimtes te regelen. Je kunt er ook voor kiezen deze uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Deze neemt de zorg van je verhuizing over en regelt onder andere het verhuismateriaal en zorgt ervoor dat de inboedel op een professionele manier wordt overgezet naar de nieuwe woning of pand.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gietvloer Previous post Waarom steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer
open haard zuinig Next post Een open haard, maar dan zuinig