Read Time:2 Minute, 18 Second

Is jouw huis net iets aan de kleine kant en zou meer ruimte een hoop oplossen? Dan is een aanbouw zeker iets om over na te denken. Veel mensen twijfelen over het aangaan van een groot project als het laten plaatsen van een aanbouw, maar een aanbouw heeft veel voordelen. Lees gauw verder en kom erachter wat deze voordelen zijn.

Meer leefruimte

Het eerste en meest logische voordeel van een aanbouw is de extra ruimte die je ermee wint. De aanbouw kan je gebruiken om je woonkamen te verlengen, maar je kan het ook gebruiken om er bijvoorbeeld een speelkamer voor de kinderen van te maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de aanbouw je keuken uit te breiden of er een kantoor van te maken. Met een aanbouw heb je net wat meer ruimte in huis waar je van kan genieten.

Hoger wooncomfort

Met de extra ruimte in huis verhoogt je wooncomfort, het is dus nog fijner om in je huis te wonen.

Of je nu een extra kast neer kan zetten voor al je spullen, je kinderen een speelhoek hebben of je gewoon geniet van een ruimere woonkamer, een aanbouw is van positieve invloed op je wooncomfort.

voordelen van een aaanbouw aanbouw

https://nl.pinterest.com/pin/530158187361599698/

https://nl.pinterest.com/pin/382806037051804215/

Meerwaarde op het huis

Doordat je huis een groter woonoppervlak heeft met een aanbouw, creëer je meerwaarde op het huis. Het huis wordt, bij verkoop, namelijk nog aantrekkelijker door de aanwezigheid van een aanbouw. Daarnaast onderscheid je je woning ook nog eens van de andere woningen in de straat en zelfs in de buurt. Hoe luxer de aanbouw, hoe hoger de meerwaarde op je huis is. Denk hier bijvoorbeeld aan goede isolatie, waardoor je woning ook nog eens milieuvriendelijker wordt. De kosten van de aanbouw worden hierdoor natuurlijk wel hoger, maar deze investering verdien je binnen een aantal jaar terug.

aanbouw 3 aanbouw 4

 

https://nl.pinterest.com/pin/408420259939040272/

https://nl.pinterest.com/pin/410038741048554640/

Meer licht

Met grote ramen in je aanbouw krijg je een hoop extra licht je woning in. Meer licht in je woning zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt en het heeft ook een positieve uitwerking op je humeur. Kies voor het glas van je ramen wel voor dubbel glas, hierdoor is je huis beter geïsoleerd. De prijzen van dubbel glas liggen net wat hoger dan de prijzen van enkel glas, maar het is de investering waard. Je hebt namelijk een minder hoge energierekening, omdat minder warmte je huis verlaat via de ramen.

Een aanbouw heeft dus aanzienlijke voordelen. Het is een investering die een hoop verbouwing met zich meebrengt, maar dat ben je al snel vergeten als de aanbouw eenmaal staat. Geniet dus van een aanbouw en alle voordelen die het met zich meebrengt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Geld besparen op de energierekening? Investeer in goede isolatie
Next post Bouwen!