Read Time:2 Minute, 0 Second

Nederlandse huishoudens zijn de tuin bij hun woning steeds meer gaan waarderen, sinds de uitbraak van de pandemie. We zien het onder meer aan de investeringen die mensen in hun tuin doen. Men kiest massaal voor een veranda tegen de woning aan, men laat nieuwe borders in de tuin plaatsen, enzovoorts. De tuin moet een ruimte vormen, waar je in de zomer de mogelijkheid hebt om je even terug te trekken. Weg van je drukke kinderen, het werk in je kantoor aan huis en je mobiele telefoon. Creëer je gezellige hoekjes in de tuin met bijvoorbeeld bamboe en zorg dat je ook in het najaar en de winter van je tuin geniet met bijvoorbeeld glansmispel. Deze plant blijft, net als een laurier of bijvoorbeeld Viburnum, het hele jaar door mooi. 

Meer groen in de tuin en minder stenen

Zoals reeds genoemd kiezen veel huishoudens voor meer groen in de tuin. Dit uit zich in situaties waarbij het terras verkleind wordt, zodat er meer ruimte komt voor borders. De borders kun je zelf maken! Op internet vind je handige video’s, waarin het werken met stapelblokken van steen wordt toegelicht. Het enige wat je nodig hebt is een cirkelzaag en speciale lijm. De lijm bestel je online en de cirkelzaag huur voor een paar uur bij de bouwmarkt. Door voor meer groen te kiezen in de tuin, wordt het een hele gezellige ruimte.

Kleed de tuin net als je woning verder aan 

De tuin kleed je verder aan door bijvoorbeeld verlichting aan te leggen. Kies voor het gebruik van op een grondkabel aangesloten lampen, of ga voor een modern lichtsysteem met transformator. De transformator hang je in een tuinhuis of in je schuurtje. Vervolgens kun je de lampen eenvoudig op een elektriciteitskabel klikken, welke je vanaf de transformator door de tuin trekt. Je hoeft geen elektricien te zijn om dit te kunnen installeren! Naast de verlichting mag ook een fraai buitenkleed niet in de tuin ontbreken. 

Minder benauwd in de tuin met meer groen 

Een van de nadelen van een tuin vol met bestrating zit in het feit, dat de tuin al snel erg warm wordt in de zomer. De tegels absorberen de warmte namelijk. Door voor meer groen te kiezen, bijvoorbeeld in de vorm van een klein gazon, is het veel comfortabeler in de tuin op warme zomerdagen. Daarbij biedt het gazon je kinderen de ruimte om te spelen. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wooncomfort verhogen Previous post Je wooncomfort verhogen: dat doe je zo!
woonkamer moderne uitstraling Next post Je woonkamer een moderne uitstraling geven? Zo pak je het aan