Read Time:2 Minute, 56 Second

Tuinmeubelen van kunststof, in het bijzonder van plastic zijn tegenwoordig bijzonder populair. Dit heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen op zoek zijn naar uiterst betaalbare tuinmeubelen die ook nog eens een degelijke levensduur hebben. Denkt u er eveneens aan om tuinmeubelen van plastic in huis te halen, maar wilt u eerst graag concreet weten welke voor- en nadelen er aan verbonden zijn?

Scherp geprijsd

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat is verbonden aan plastic tuinmeubelen gaat schuil in het feit dat ze veel voordeliger zijn in vergelijking met alternatieven die gemaakt zijn van duurzame houtsoorten. Dit zorgt er voor dat plastic tuinmeubelen ook voor mensen met een beperkter budget probleemloos aangekocht kunnen worden. Dat is echter nog niet alles. Tuinmeubelen die zijn gemaakt van specifieke houtsoorten beschikken immers allen telkens over min of meer dezelfde uitstraling. Dat geldt niet voor plastic tuinmeubelen. Deze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren wat er voor zorgt dat ze werkelijk in elke tuin of op elk terras uitstekend tot hun recht kunnen komen. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

plastic tuinmeubels

Eenvoudig te verplaatsen

Eveneens een niet onbelangrijk voordeel dat is verbonden aan plastic tuinmeubelen en tuinstoelen gaat schuil in het feit dat ze erg licht zijn. Dit is geen onbelangrijk voordeel, in tegendeel. De lichte structuur van dit soort meubelen zorgt er namelijk voor dat ze eenvoudig verplaatst kunnen worden. Tijdens de wintermaanden zet u ze dan ook zonder probleem in uw tuinhuis. Ook tijdens het schoonmaken van uw terras zal dit een niet onbelangrijk voordeel blijken te zijn.

Weerbestendig en eenvoudig te onderhouden

Het is opvallend, maar plastic tuinmeubelen hebben niet meteen te lijden onder de vaak zware weersomstandigheden waar we in ons land mee geconfronteerd worden. Wel is het belangrijk om een regelmatig onderhoud toe te passen wanneer u niet wil dat het materiaal na een zekere tijd poreus wordt. Toch zal blijken dat plastic tuinmeubelen zeer eenvoudig onderhouden kunnen worden waardoor ze tevens een plezier zijn voor mensen die slechts weinig tijd voor handen hebben.

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Het spreekt voor zich dat het kopen van plastic tuinmeubelen niet alleen maar voordelen met zich meebrengt, maar er ook nadelen aan verbonden zijn. Het belangrijkste nadeel van plastic tuinmeubelen is dan ook dat ze moeilijk te recycleren zijn. Dit zorgt er steevast voor dat veel mensen uit milieuvriendelijk oogpunt er voor kiezen om te kiezen voor een andere materiaalsoort. Een tweede nadeel waar u rekening mee moet houden gaat schuil in het feit dat het materiaal door de jaren heen wat brozer kan worden. Een tuinmeubel welke is gemaakt van plastic zal wat dat betreft dan ook sneller breken in vergelijking met bijvoorbeeld een loungeset of meubel uit teakhout.

Is plastic tuinmeubelen kopen nu interessant of niet?

Bovenstaande brengt ons uiteraard bij de hamvraag van dit artikel, namelijk is het nu al dan niet interessant om tuinmeubelen te kopen die gemaakt zijn van plastic? Er zijn zeker en vast enkele niet onbelangrijke voordelen aan verbonden. In het bijzonder de lage kostprijs zal veel mensen dan ook beslist weten te overhalen. Er zijn echter ook een paar aandachtspunten  waar u rekening mee dient te houden. Zo kunnen deze tuinmeubelen wegwaaien bij een hevige wind en beschikken ze niet over een natuurlijke uitstraling. Wanneer u eerder op zoek bent naar strak ogende tuinmeubelen die aangekocht kunnen worden voor een degelijke prijs en die zeker hun tijd zullen meegaan is het in huis halen van plastic meubelen ongetwijfeld een echte aanrader.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Alles wat je moet weten over een badkamer met betonlook
Next post Lekker ontspannen in je eigen buitensauna