Read Time:2 Minute, 0 Second

Wanneer je de badkamer fijn wilt verwarmen is het belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het kiezen van de juiste radiator. Zo is het natuurlijk belangrijk dat de radiator de ruimte verwarmd, maar ook de functionaliteit en het design spelen mee in de uiteindelijke keuze. Er is namelijk meer keuze in badkamer radiatoren dan je denkt!

 1. Formaat van de ruimte
  Het formaat van de radiator hangt helemaal af van het oppervlak van de badkamer. Heb je een hele kleine ruimte, dan is het waarschijnlijk verstandig om een verticale radiator aan te schaffen. Deze radiator is smal, hoog en neemt weinig ruimte in beslag. Ondanks het kleinere formaat heeft deze radiator nog steeds voldoende capaciteit om zelfs de grote kamers in de woning op te warmen. Heel stoer in de industriële badkamer bijvoorbeeld.

 2. Functionaliteit van de radiator
  Zowel voor de kleine als de grote badkamer is het belangrijk dat de radiator functioneel is. Naast verwarmen zijn deze namelijk voor meer zaken te gebruiken. Een badkamer radiator kan bijvoorbeeld ook functioneren als een handdoekenverwarmer. Met deze dubbele functie heb je niet alleen een warme badkamer, maar ook lekker warme handdoeken zodra je uit douche of bad stapt. Dit is natuurlijk helemaal ideaal voor een kleine badkamer: zo sla je namelijk twee vliegen in een klap.

 3. Specifieke eigenschappen van de ruimte
  De uiteindelijke keuze van radiator hangt ook af van de specifieke eigenschappen van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een groot raam in de badkamer, dan is het belangrijk om de radiator rondom dit raam te installeren. Hetzelfde geld voor een grote, koude muur. Op die manier wordt koude lucht direct verwarmd zodra het de ruimte binnenkomt. Heb je bijvoorbeeld een groot raam, dan is een handdoekradiator misschien minder geschikt. Kijk ook eens op websites als Radiatoraanbiedingen.nl om precies te weten welke modellen er allemaal beschikbaar zijn.

 4. Gewone radiator of handdoekradiator
  Zoals je her en der al teruggelezen hebt kan een handdoekradiator in sommige gevallen erg handig zijn. Houd wel rekening met het feit dat een handdoekradiator vaak dicht bij douche of bad geplaatst moet worden. Heb je dus een koud raam aan de andere kant van de badkamer, dan kan het zijn dat de ruimte niet optimaal verwarmd met enkel een handdoekradiator. Gelukkig zijn er ook variaties op de verticale handdoekradiator beschikbaar. Zo kan een gewone radiator gemakkelijk een losse handdoekhouder dragen. Worden zowel ruimte als handdoeken alsnog goed verwarmd.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waar moet je op letten bij het kopen van een kookplaat?
Next post Hier kan je een dressoir allemaal voor gebruiken