Read Time:1 Minute, 58 Second

U wilt een nieuwe vloer. Naast het feit dat er enorm veel keuze is, zijn er ook andere factoren die meespelen bij het kiezen van de geschikte vloer. Het is natuurlijk wel prettig als de vloer niet alleen mooi is, maar ook praktisch. Waar let u nou op bij het kiezen van de juiste vloer?

Het budget voor de geschikte vloer

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat het budget is. Onderzoek welke vloeren binnen uw budget passen en streep de vloeren die erbuiten vallen weg. Onthoud wel dat het waarschijnlijk niet blijft bij kosten voor de vloer zelf. Vaak heeft u ook extra producten en afwerkingsmateriaal nodig. Vergeet deze kosten dus niet mee te nemen in uw budget.

Ruimte

Niet elke vloer is voor elke ruimte geschikt. Denk bijvoorbeeld aan laminaat in de badkamer. Dat is geen goed idee. Bedenk daarom wat het doel van de ruimte is waar u de vloer wilt leggen en ga met dat doel in het achterhoofd op zoek.

Vloerverwarming

Vergeet in uw keuze ook niet te overwegen of u vloerverwarming wil. Het is belangrijk om dit vooraf te beslissen, omdat u de kosten dan mee kunt nemen in uw budget. Daarnaast, de vloerverwarming komt onder de vloer. U zult dus eerst die moeten (laten) leggen, voordat u aan de vloer zelf kunt beginnen.

Moeilijkheidsgraad

Bedenk tevens of u het zelf wil leggen of dat u het leggen van de vloer over wil laten aan een professional. Als u het zelf wil doen, schat dan in hoe handig u bent. Er zijn verschillende ‘bouwpakketten’ beschikbaar, van makkelijk tot moeilijk. Het zou natuurlijk zonde zijn als u een moeilijk te leggen vloer kiest, het zelf wil doen en vervolgens mislukt het helemaal. Overweeg daarom uw keuze hierin.

Slijtage

Een ander punt dat u kunt meenemen in uw voorbereiding is slijtage. Natuurlijk is het altijd moeilijk in te schatten in hoeverre een vloer slijt, maar er is vaak iets over te zeggen bij normaal gebruik en goed onderhoud.

Milieu

Steeds belangrijker worden ook de milieueisen. Tegenwoordig zijn er strenge duurzaamheidsnormen. Of de vloer van uw keuze hieraan voldoet, kunt u terugvinden op de internetsite van de leverancier.

Wanneer u deze tips meeneemt in beslissing kan er bijna niks meer mis gaan. Binnen een paar weken of maanden kunt u dan genieten van de voor u geschikte vloer!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next post Een kast bij een meubelmaker laten maken