Read Time:2 Minute, 19 Second

Het mooie weer komt eraan en wanneer je nu naar buiten kijkt zie je een tuin waar niemand echt blij van word. Het lijkt nu heel veel werkt om je tuin op te knappen en om ervoor te zorgen dat deze klaar is voor de betere tijden. Maar wanneer je goed kijkt is het enige wat je echt nodig hebt een plan van aanpak waar we slim te werk gaan en een flinke dosis durf om je idee aan te pakken. Wij zetten namelijk de punten op een rij waarmee jij snel en simpel een leuke tuin mee kan realiseren.

Creëer ruimte

Zorg bij het indelen van je tuin voor veel vrijheid om je heen. Dit kan op twee manieren door spullen weg te stoppen en de zichtbare spullen die de tuin heel druk doen lijken achter een schot te verstoppen. Er zijn speciale schotten op markt die niet al te veel kosten en waar jij heel veel troep achter kwijt kan. Dit kan zelfs in een kleine tuin.

Plaats een schuur in je tuin, ook onder het mom van je hoeft niet alle troep te zien. Binnen in de schuur kan je zorgen voor een organisatie van de juiste spullen en items die je tuin helpen. Een schuur waar de spullen uitvallen, helpt ook niet echt daarom is het belangrijk om je schuur georganiseerd te maken. Zorg ervoor dat de gereedschappen bij elkaar liggen en de overige spullen gesorteerd zijn. Zo kan je ook makkelijk je loungestoel perfect kwijt in je schuur in de winter zodat deze beschermt blijft tegen de buitenelementen.

Groen doet altijd goed!

Wanneer je voor planten gaat in je tuin neemt dan de varianten die altijd groen blijven. Zo zorg je ervoor dat de tuin altijd in bloei staat. Vaak is het zo dat planten die lang groen blijven minder aandacht vereisen dan de andere. Door een overzichtelijke ruimte te creëren zorg je dat de planten beter tot hun recht komen. Een tip is om achter de loungebanken een hoge plantenbak te plaatsen zodat het lijkt dat de planten overgaan in de bank. Dit zorgt meteen voor een knusse gezellige plek voor in de zomer. Neem bij het kiezen van de planten in overweging om een bepaald thema aan te houden. Populaire planten thema’s zijn, Aziatische, Tropische en Engelse tuin.

Last but not least

Tot slot nog een praktische tip. Bij het aanleggen van je tuin is het slim om over de afwatering na te denken. Je wilt immers niet dat je mooie tuin wegspoelt of onder water staat. Naast de afwatering is het ook slim om over de bewateringsysteem na te denken. Een slang slepen door je tuin is ook niet fijn. Wij hopen dat je met onze ideeën je tuin zo in orde hebt.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Moderne, strakke tuin aanleggen: hoe gebruik je hierbij grind?
Next post Hoe kan jij veiliger wonen?