Read Time:2 Minute, 23 Second

Lekker slapen

Slapen doen we allemaal. Elke avond stappen we weer in bed om de nacht door te brengen. Het is eigenlijk geen kwestie van willen, het moet gewoon. Als je helemaal nooit slaapt kun je zelfs dood gaan. Gelukkig geeft ons lichaam prima aan wanneer we slaap nodig hebben, en in de meeste gevallen geven we daar wel gehoor aan. Maar als je dat niet doet kun je door slaapgebrek allerlei lichamelijke problemen krijgen. Een aantal klachten zijn: pijnlijke spieren, concentratieproblemen, een zwak immuunsysteem, prikkelbaarheid, migraine, trage reactietijden en misselijkheid. En dit is nog maar het topje van de ijsberg, de hoeveelheid klachten is gigantisch. Hierdoor begrijp je wel hoe ontzettend belangrijk een goede nachtrust is. Om die nachtrust zo aangenaam mogelijk te maken is het heerlijk om te slapen onder een donzen dekbed. Dit type dekbed kent tal van positieve punten. Bij Whitecloudz maken ze deze dekbedden helemaal zelf in hun eigen atelier.

Samenstelling dekbed

In donzen dekbedden zit allemaal dons, maar ze kunnen ook gevuld zijn met veren. Dons komt van watervogels af, het is hun onderste laag huidbedekking. Als we zouden gaan inzoomen zie je bij elk donsje een bijna onzichtbare kern, waar allemaal kleine haartjes aan zitten. Aan die haartjes zitten vervolgens weer honderden superkleine weerhaakjes. Die haakjes zorgen ervoor dat alle donsjes in elkaar verweven zijn. Zo wordt de lichaamswarmte optimaal vastgehouden. Dons is ook de beste vulling om te beschermen tegen kou van buitenaf. Als een dekbed gevuld is met minimaal 60% dons mag het een donzen dekbed genoemd worden. Hoe hoger dit percentage is, hoe beter de warmte-gewichtsverhouding is.

Voordelen donzen dekbedden

Maar wat zijn nu de voordelen van zo’n dekbed? Waarom slaap je het beste onder een donzen dekbed? Ten eerste is een donzen dekbed vederlicht. Het heeft een groot vermogen om warmte vast te houden en daardoor is er weinig vulling nodig. Dons heeft tevens de eigenschap een teveel aan warmte weer af te geven, daardoor is er altijd een constante temperatuur onder het dekbed. Verder geeft het dekbed een zeer zacht gevoel en doordat het heerlijk om je heen valt, voelt het heel comfortabel aan. Dons is een natuurlijke vulling, het materiaal neemt weinig vocht op en daardoor is het geen fijne leefomgeving voor huisstofmijt. Een heerlijk dekbed om onder te slapen, wat tevens weinig onderhoud vraagt. Af en toe even opschudden en luchten is voldoende. Het hele dekbed wassen hoeft maar eens in de 4 à 5 jaar.

Zomerdekbed

De meeste mensen schaffen meteen een 4-seizoenen dekbed aan. Deze bestaat in principe uit twee dekbedden. De vulling is verschillend, daardoor vallen ze in een andere warmteklasse. Ideaal hieraan is de mogelijkheid om bij warm weer onder een zomerdekbed te slapen. Door middel van drukknoopjes haal je heel eenvoudig het dikste dekbed eraf en slaap je in de zomermaanden onder de lichtste versie.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een plek om te kunnen ontspannen in uw tuin
Next post Een keuken maken van betonplex