Read Time:1 Minute, 54 Second

Het is belangrijk dat de luchtkanalen in je huis schoon zijn. De ventilatiekanalen zijn dag en nacht bezig met het transporteren van zowel zuivere als onzuivere lucht. Wie bacteriën en ander vuil wil voorkomen en het belang van schone luchtkanalen dus onderkent, die laat regelmatig de luchtkanalen reinigen. Luchtkanalen laten reinigen doe je idealiter om de drie jaar. Steeds meer mensen besluiten echter een iets goedkoper serviceabonnement af te sluiten. Het belang van schone lucht wordt net als de staat van de luchtkanalen nogal eens onderschat. En dat terwijl een vervuild ventilatiesysteem eerder ziek maakt.

Afname capaciteit ventilatiesysteem
Luchtkanalen krijgen dag in, dag uit grote hoeveelheden lucht te verwerken en te transporteren. De lucht die aangezogen wordt, bevat vaak allerlei vormen van verontreiniging. Denk alleen maar aan de bekende vet- en stofdeeltjes. De stof zal zich naar verloop van tijd stevig op de wanden van de ventilatiekanalen afzetten. Het spreekt voor zich dat die afzetting met de tijd zal groeien en lucht daardoor veel minder goed door de luchtkanalen kan stromen. Logisch gevolg hiervan is dat de capaciteit van het ventilatiesysteem behoorlijk afneemt, de kans op oververhitting van de ventilator neemt ook toe en er kan bovendien veel meer lawaai ontstaan. Bovendien bestaat de kans op ontwikkeling van allerlei schadelijke bacteriën. Voldoende reden dus om de luchtkanalen tenminste tussen de drie en vijf jaar goed – en door en specialist- te laten reinigen.

Intensive reiniging van luchtkanalen
Onderken je het belang van schone luchtkanalen en hecht je aan je gezondheid en beslis je de luchtkanalen te laten reinigen, dan zal een specialist de ventilator intensief reinigen en de filters vervangen of reinigen. Ook de luchtventielen worden door de specialist schoon gemaakt en het gehele ventilatiekanaal op zich wordt op intensive wijze gereinigd. Bij een behandeling hoort ook een debietmeting en het inregelen van ventilatie en ventielen behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Steeds meer mensen kiezen en serviceabonnement
De groep mensen die waarde hecht aan schone luchtkanalen groeit gelukkig gestaag, zoals ook meer en meer mensen besluiten een serviceabonnement af te sluiten. In dat geval betaal je periodiek een vast bedrag en weet je je verzekerd van altijd schone en gezonde ventilatiekanalen. In de praktijk blijkt een dergelijk abonnement toch vaak goedkoper dan at je het ventilatiesysteem om de drie jaar laat schoonmaken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kerstdiner Previous post De lekkerste hoofdgerechten voor kerst in een gezellige omgeving
zonnepanelen op het dak Next post Zonnepanelen: bespaar op je energie