Read Time:2 Minute, 56 Second

Doe-het-zelf in werkkleding

Wordt het niet eens tijd voor nieuw behang in de woonkamer? Moet de gang niet een ander kleurtje krijgen, en zouden de badkamer en keuken geen make-over kunnen krijgen? Wil je je huis verbouwen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het zijn allemaal zaken die door je hoofd kunnen spoken wanneer je denkt aan het opknappen van jouw woning. Want het is toch de plek waar je het meest in verblijft, jouw comfortzone. Belangrijkste is natuurlijk dat je goed voorbereid aan de slag gaat, waarbij werkkleding een factor is die men het beste niet uit het oog kan verliezen. Bekijk van te voren instructievideo’s of lees je in over wat je wilt gaat doen. Wanneer het praktisch én veilig moet zijn, biedt Engelbert-Strauss uitkomst.

Een oude pyjama, uit de mode geraakte shirts en broeken met scheuren zijn meestal de eerste kledingstukken die gebruikt worden om in te klussen. Goedkoop, maar is het ook het juiste outfit om in te klussen? Bedenk dat bij verschillende klussen, verschillende soorten kleding nodig kunnen zijn.

Handigheid werkkleding

Eerst is het verstandig om na het brainstormen het klusidee ook weer uit te werken op papier. Maak een lijstje met opsommingen en schrijf erbij wat je echt nodig hebt. Wanneer die to-do-lijst compleet is, zou je op Engelbert-Strauss kunnen bekijken welke kleding het beste past bij de klus. Een speciale klusbroek met allerlei vakjes, waar je hamers, schroevendraaiers, moertjes en andere zaken in kwijt kunt, is bijvoorbeeld erg praktisch. De professionele timmerman, schilder, loodgieter of elektricien kunnen beamen dat goed materiaal en daarbij behorende kleding, bijdragen aan een bevredigend eindproduct.

Veiligheid

Stel, je werkt alleen met een wegwerp mondkapje op bij het spuiten van die lelijke oranje kastjes in de keuken. De spuitbus gaat van links naar rechts, want je wilt de kastjes in die mooie tint antraciet. Je kunt je afvragen of dat kapje bijvoorbeeld afdoende bescherming biedt. Echter, er zijn stoffen die op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar later irritatie kunnen opleveren. Of nog erger, permanente schade aan de longen veroorzaken. Zijn er bijvoorbeeld ook speciale handschoenen nodig bij het verplaatsen van die dakplaten, of oogbeschermers bij het slijpen van het keukenblad? Denk ook aan schoenen met stalen neuzen, want een verbrijzeld stel stenen daar zit niemand op te wachten. Met de juiste bescherming heb je hier geen last van.

Duurzaamheidsfactor

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en daarom is het van belang om veiligheids- en voorzorgsmaatregelen te nemen die aansluiten op een goede voorbereiding. Niet alleen kan het aanschaffen van werkkleding zorgen voor algehele veiligheid. Het is bovendien ook erg praktisch om speciaal voor bepaalde klussen in en om het huis iets achter de hand te hebben wat duurzaam is. Dat niet direct na een keer gebruiken weg moet worden weggegooid omdat het stuk is gegaan, of vies is. Dan is het ineens een stuk goedkoper om in speciale werkkleding rond te lopen.

Klussen met het gezin

Kluskleding bestaat er niet alleen voor mannen en vrouwen. Ook voor kinderen bestaat er speciale kleding om in te klussen. Op die manier wordt het in elkaar zetten van dat nieuwe speelhuisje in de achtertuin opeens een stuk leuker, en is het bovendien leerzaam voor de kids. Jong geleerd is oud gedaan. Of denk groter, denk eens aan het huis opknappen met de hele familie! Uiteindelijk kan een kijkje nemen bij Engelbert-Strauss uitkomst bieden om te assisteren bij de mooiste projecten in en rondom het huis.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zonnepanelen vergelijken is zeker de moeite waard
Next post 10 energie bespaartips