Read Time:2 Minute, 15 Second

Als je flink hebt geïnvesteerd in een mooi interieur en andere meubels. Wil je natuurlijk wel een soort zekerheid dat je niet meteen alle investeringen kwijt bent bij bijvoorbeeld diefstal of schade. Dan ga je voor een inboedelverzekering. Maar waar moet je op letten?

Dekking

Wanneer je een inboedelverzekering wilt aangaan, is het belangrijk om eerst goed te schatten wat de totale waarde is van je hele inboedel. Zo kan je voor een bepaald maximum bedrag je dure spullen laten dekken. Wat gedekt is, zijn alle spullen die je kunt verplaatsen zonder schade aan het huis toe te brengen. Andere zaken vallen onder de opstalverzekering. Let daarbij dus op of je niet onder- of oververzekerd bent. Dit heeft zowel effect op je premie als de uitbetaling van je premie. Ook je tuin en schuur vallen onder de dekking. Bij het aanvragen van een verzekering kan je ook kiezen voor een eigen risico zodat je een lagere maandpremie hoeft te betalen.

All-risk

Bij veel voorwaarden kan je teruglezen dat schade door eigen schuld zelden gedekt wordt. Kies je voor een inboedelverzekering van Centraal Beheer, dan heb je de mogelijkheid om jezelf all-risk te verzekeren. Dit betekent dat ook bijna alle schades door eigen schuld worden gedekt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en door deze optie kan je jezelf behoorlijk goed indekken, zeker bij duurdere producten. Bij het afsluiten van een all-risk variant moet je wel een eigen risico betalen per gebeurtenis. Hou hier dan ook rekening mee. Bij de standaard inboedelverzekering kan je dit op 0 euro laten.

Maximum bedragen

Inventariseer goed welke producten je thuis hebt. Zaken als sieraden, laptops en andere diefstalgevoelige producten zijn maar tot een bepaald bedrag gedekt. Vooral als deze niet in een kluis worden opgeslagen. Zorg dus dat je altijd je spullen goed opbergt tegen diefstal. Soms kunnen de maximum bedragen worden verhoogd in geval van dure hobby’s. Dat heeft uiteraard effect op je maandpremie.

Beveiliging

Niet alleen is een goede inboedelverzekering van belang, je dient zelf ook goede voorbereidingen te hebben getroffen om je te wapenen tegen onheil van buitenaf zoals diefstal en inbraak. Zorg dus voor goede sloten op je deuren en ramen. Daarbij worden speciale deurbeslagen ook aanbevolen. Dit is een kleine investering die in jouw voordeel werkt. Je laat namelijk ook zien dat je diefstal zoveel probeert te voorkomen. Zo kan je een politie keurmerk krijgen waarmee je bij een verzekeraar korting kan ontvangen op je premie. Een extra alarminstallatie is natuurlijk ook een plus. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook hoef je minder snel bang te zijn dat inbrekers moeite gaan doen om belangrijke spullen te stelen. Want sommige spullen zijn onbetaalbaar.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bijzondere tuinstoelen
Next post Klein balkon, groots resultaat