Read Time:2 Minute, 29 Second

Huizen worden dagelijks gekocht, verkocht verhuurd en gehuurd. Het is een markt die nooit stilstaat en waarin mensen continu op zoek zijn naar de beste woning die perfect bij hun verwachtingen aansluit. Eenmaal je je droomhuis hebt gevonden, mag je jezelf gelukkig verklaren: de basis van je hele leven steunt immers op de kwaliteit en gezelligheid van je huis.

Maar wat als je je oude woning net hebt verkocht en toch nog niet in je nieuwe woonst kan intrekken? Het klinkt misschien als een bizarre situatie, toch krijgen veel mensen ermee te maken. Je bevind je als het ware in een niemandsland: je oude woning is reeds verkocht maar de nieuwe is nog niet klaar om bewoond te worden. In dat geval is er nood aan een tijdelijke maatregel, zodat je de nachten niet onder de blote hemel moet doorbrengen. Welke mogelijkheden er zijn is dan ook een vraag die een antwoord behoeft.

Wat te doen als je woning verkocht is, maar je nog geen nieuwe hebt?

1. Bij je ouders wonen

Het is de meest voor de hand liggende oplossing in een situatie waarin je tijdelijk geen eigen woning hebt. Bij je ouders, of zelfs andere familieleden of vrienden, gaan wonen is goedkoper dan het huren van een woning. Je zal misschien wel een maandelijkse bijdrage moeten doen om er te verblijven, het bedrag zal lang niet zo hoog liggen als bij een echte huurwoning.

Het nadeel is echter dat je niet al je eigen spullen kan meenemen naar je tijdelijke verblijfplaats. Veel mensen doen in dat geval dan ook beroep op een dienst die opslagruimtes verhuurt – zoals een opslagruimte Arnhem – zodat ze hun spullen toch nog ergens kwijt kunnen. Zo’n ruimte is verwarmd, beveiligd en geconditioneerd en komt in verschillende afmetingen. Daarbij kan je de huur vaak wekelijks opzeggen, zodat je snel in je nieuwe woning kan intrekken eenmaal deze beschikbaar is.

2. Huur een gemeubileerde woning

Als je echter niet bij je familie of vrienden terechtkunt, dan kan je ook tijdelijk een gemeubileerde woning huren. Op die manier hoef je niet al te veel moeite te steken in de inrichting van de woning, aangezien je binnenkort toch weer verhuist naar je nieuwe woonst. Ook in zo’n situatie is een opslagruimte echter altijd handig: je eigen spullen liggen veilig opgeborgen en je kan er altijd aan als je dat wilt.

3. Een tijdelijke huurwoning huren

Zit je toch liever tussen je eigen spullen in afwachting van je nieuwe woning? Dan is een tijdelijke huurwoning de beste oplossing. Dergelijke woningen zijn doorgaans niet gemeubileerd, waardoor je volledig je eigen inrichting kan kiezen. Het nadeel is wel dat je vaak vast hangt aan een bepaalde huurtermijn – meestal een jaar of meer -, dus houd daar zeker rekening mee.

Geen eigen woonst hebben is een vervelende en zelfs stresserende situatie. Als je je huis verkocht hebt en nog niet in je nieuw aangekochte woning kunt intrekken, dan is op zoek gaan naar een tijdelijk alternatief dan ook belangrijk!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Welke bank past bij jou?
Next post Ultieme ontspanning: een hottub in de tuin