Read Time:2 Minute, 28 Second

Weer lekker verbouwen 

Eens in de zoveel jaar vind je het weer eens tijd voor verandering in je huis. Je droomt al een tijdje van een gewijzigd interieur en nieuwe ideeën heb je op papier gezet zodat het wat meer voor je is gaan leven. Misschien wil je schilderijen gaan verhangen of wil je je thuiswerkplek een make-over geven. Dat vintage boekenplankje boven je bureau komt wel heel goed van pas. Zo ontstaat er ruimte om eindelijk dat tweede beeldscherm eens te plaatsen.

Alligator pluggen verankeren uitstekend 

Dat wordt dus gaten boren. Boekenplanken en zeker ook schilderijen moeten stevig hangen. Je wilt voorkomen dat je ’s nachts in paniek rechtop in bed veert omdat het kostbare schilderij van je oudtante op de grond is gekletterd. Of je boekenplank die slachtoffer is geworden van de zwaartekracht en in zijn val naar beneden allebei je beeldschermen vernielt. Stel je voor dat je opgehangen trapleuning besluit los te laten, net op het moment dat jij met je volle wasmand de trap af strompelt en je enige houvast de leuning is … Vaak weet je wel hoeveel schroeven je moet gebruiken om iets op te hangen. Maar dat is niet voldoende. De gaten die je boort moeten diep genoeg zijn. De plug moet er dusdanig in kunnen dat het uiteinde gelijk loopt met de muur. Wil je nou zeker zijn van een stevige constructie, ook als je boorgat een fractie té ruim is geboord? Gebruik dan alligator pluggen, omdat deze plug zich uitstekend verankerd in de muur dankzij z’n anti-rotatievleugels.

Kenmerken alligator plug 

Die anti-rotatievleugels zorgen ervoor dat de plug onbeweeglijk is wanneer je de schroef erin ronddraait. Juist door het er indraaien van een schroef drukken de kaken van de plug zich uit elkaar en zet de plug zich stevig vast. Ook geeft een alligator plug niet mee als je een schroef er meerdere keren in en uitdraait. Ga je met alligator pluggen aan het werk, neem dan voldraadschroeven of houtdraadschroeven voor een supersterke bevestiging. Deze schroeven hebben ook kort bij de kop nog schroefdraad en veroorzaken zo geen speling wanneer er een zwaar schilderij aan opgehangen wordt.

Alligator pluggen geschikt voor diverse wanden 

Alligator pluggen zijn uitstekend geschikt in diverse wanden, ook bouwmaterialen met een stuclaag. Het boren van een wand met een stuclaag is een precisiewerk. Als je de boor niet recht op de wand houdt tijdens het maken van een boorgat, loop je de kans het stucwerk rond het boorgat te beschadigen. Je boorgat zelf gaat ook meer op een mini-kalksteengrot of een muizenholletje lijken en dat is niet de bedoeling.
Maar ook wanden van beton, gasbeton, gipsblokken, kalkzandsteen en (holle) baksteen zijn uitstekend geschikt voor de veelzijdige alligator plug. 

De aanschaf van een doosje alligator pluggen doe je uiteindelijk voor je eigen gemak, woongenot en een stukje veiligheid. Met de aanschaf van een doosje pluggen ben je voor vele maanden voorzien van uiterst betrouwbaar bevestigingsmateriaal. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inrichten van de keuken Previous post Waar moet je op letten bij het inrichten van de keuken?
airconditioning Next post Kiezen tussen een airconditioner en een warmtepomp