Read Time:2 Minute, 47 Second

Een kleine kamer vraagt bij het inrichten om een speciale aanpak. Dat je niet zomaar allerlei enorme meubels erin moet zetten spreekt voor zich. Toch zijn er allerlei leuke trucjes en handige tips die zorgen dat je kamer een stuk groter lijkt te worden. Is jouw woonkamer eigenlijk net wat te klein naar je zin? Met deze handige tips bespaar je heel wat ruimte.

1. Kies voor kleine meubels

Het klinkt logisch, maar toch denken maar weinig mensen eraan. Kies voor kleinere meubels in een kleine kamer. Vooral meubels als salontafels worden vaak te groot gekozen, waardoor de ruimte snel vol is. Je kunt beter kiezen voor een van deze leuke salontafels, die wat kleiner zijn. Verder kun je beter kiezen voor een wat kleinere bank (tweezits i.p.v. driezits) en kies je voor een smal tv-meubel. Door de kleinere meubels lijkt de ruimte groter en staat het ook niet zo vol.

2. Ga voor lichte kleuren

Hoe meer licht, hoe groter de ruimte lijkt. Je weet vast nog wel van vroeger dat er vaak werd gekozen voor een donker tapijt, donker behang en donkere meubels. Het gevolg was dat het huis een stuk kleiner en benauwder leek. Terwijl je met een lichte, gladde vloer en lichte muren al een veel ruimtelijkere uitstraling krijgt. Vooral gladde texturen en lichte tinten zorgen optisch voor meer ruimte.

3. Hou je inrichting strak

De klassieke inrichting is van nature wat minder ruimtelijk dan de minimalistische, Scandinavische of moderne woonstijl. Dat komt vooral omdat er in de laatste stijlen weinig spulletjes los staan. Probeer de ruimte zo leeg mogelijk te maken. Je mag natuurlijk gerust kiezen voor wat decoraties, maar hou het beperkt. Je kunt beter kiezen voor een grote foto aan de wand dan voor tien foto’s in kleine lijstjes op het dressoir. Bijkomend voordeel: je woonkamer lijkt niet alleen groter, maar is ook sneller en eenvoudiger schoon te houden.

4. Hou de vloer leeg

Een handige truc om de ruimte groter te maken, is door de vloer leeg te houden. Kies voor meubels op pootjes en zet geen spullen op de grond. Doordat het vloeroppervlak leeg is, lijkt de ruimte een stuk groter. Wil je bijvoorbeeld een flinke plant neerzetten, dan kun je dat beter op een bijzettafeltje doen dan op de grond. Hoe leger de grond, hoe groter de ruimte.

5. Rustige kleuren

Probeer je woonstijl rustig te houden qua kleuren. Combineer bijvoorbeeld twee of drie kleuren met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een mooi kleur-statement maken door te kiezen voor opvallende salontafels. Zorg in elk geval dat je niet allerlei verschillende kleuren in de woonkamer hebt, want dat maakt de ruimte onrustig. En hoe feller de kleuren, hoe meer de ruimte kleiner lijkt te worden. Kijk ook even wat de kleurentrends zullen worden, zodat je mooi up-to-date bent met je inrichting.

Het inrichten van een kleine kamer is met allerlei handige trucjes makkelijker te maken. Als je het slim aanpakt, ziet de ruimte er een stuk groter uit dan hij is. Zelfs in een klein appartement of in een studio kun je meer ruimte creëren door te kiezen voor een handige inrichting. Dat begint al bij het uitzoeken van handige salontafels en meubels. Zo bereik je een heerlijke knusse sfeer in huis en ziet alles er toch ruim en licht uit.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Waarom een donzen dekbed heerlijk is voor in de winter
Next post Een uniek interieur met een kledingrek