Read Time:2 Minute, 6 Second

Of je nou kiest voor een gashaard, houthaard of een elektrische haard, een haard is een echte eyecatcher voor je interieur. Naast sfeer, brengt een haard ook warmte met zich mee, maar hoe kun je een haard nou het beste afstylen? Hieronder volgen enkele tips.

Schouw in afwijkende kleur

Heb je jouw haard in een schouw geplaatst? Maak dan een echte eyecatcher van jouw haard, door de schouw in een afwijkende kleur te verven. Zo valt de haard extra op en is het extra genieten van het vuurbeeld.

sfeerhaard

Decoratieve accessoires

Verder is de aankleding in de vorm van accessoires erg belangrijk. Tegenwoordig zien we veel natuurlijke elementen terug in de Nederlandse woonkamers, zoals schapenkleden, gebreide kussentjes en planten. Dit maakt de haard een gezellige omgeving om tot rust te komen, een spelletje te doen of televisie te kijken.

sfeerhaarden

Houtopslag

Ook de houtopslag voor jouw houthaard kan een decoratief element zijn in jouw interieur. Sla het hout op in een koof in de woonkamer. Heb je een haard met plateau? Dan kan het hout ook goed in het plateau worden opgeslagen. Dit geeft jouw woonkamer een landelijke en natuurlijke uitstraling.

sfeerhaard1

Plek van de haard

Het is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend om de haard in de woonkamer te plaatsen. Plekken als in de badkamer en de keuken worden steeds populairder. Ga ontspannen in bad terwijl je op de achtergrond het knisperende geluid van de houthaard hoort of geniet van een driegangendiner met jouw familie of vrienden terwijl je zicht hebt over het spelende vuurbeeld. Een haard brengt veel sfeer, in welke ruimte dan ook.

haard interieur

TV bij de haard

Hoe lekker is het om na een lange werkdag op de bank te ploffen en naar jouw favoriete programma te zappen? Nog aangenamer zou het zijn als je gelijktijdig kunt genieten van de dansende vlammen in een haard. Tegenwoordig zien we het steeds vaker, de televisie boven de haard. Zo kunt je in één blik genieten van jouw favoriete programma en de gezelligheid van de haard. Ook is het mogelijk om de televisie naast de haard te plaatsen.

Leeshoek

Heb je een haard die dicht bij een raam staat of een haard met een plateau? Creëer dan de ultieme leeshoek door een zacht plaid op de vensterbank of het plateau te leggen. Een paar kussens tegen de muur, en je hebt een heerlijke leeshoek gecreëerd. En het fijnste? Je zit lekker dicht bij de haard en de warmte die de haard met zich mee brengt.

Gehele collectie haarden bekijken>>

https://www.haardenexpert.nl/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe breng je de Hollywood woonstijl in je woning?
Next post Bespaar energie op de verwarming