Read Time:2 Minute, 6 Second

De temperaturen dalen en de kachel wordt steeds vaker aangestoken. De winter ligt om de hoek en we brengen steeds meer tijd binnen door. Gelukkig breekt af en toe het zonnetje nog door de wolken heen en hebben de temperaturen het vriespunt nog niet bereikt. Een betere tijd voor de grote winterschoonmaak is er niet!

Hoe pak je dit aan?

  1. De grote ‘declutter’
    Maak de maanden die je in huis door gaat brengen fijn en comfortabel door zoveel mogelijk rommel te verwijderen. Loop je keukenkastjes na, sorteer je kledingkast en werk die bergen strijk weg! Jij lege kasten en het goede doel blij met de extra spullen! Zorg ervoor dat je alles in huis binnen handbereik hebt en dat onnodige rommel weg is. Een opgeruimde ruimte is de basis van een rustige sfeer in huis en is de eerste stap van de grote winterschoonmaak.
  2. Steek je handen uit je mouwen
    Na alle voorbereidingen mag het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken; de grote winterschoonmaak. Draai het volume van de muziek omhoog, gooi de ramen open en steek je handen uit de mouwen! Nu je kastjes een stuk leger zijn zal het poetsen een stuk gemakkelijker gaan. Werk kamer voor kamer en van boven naar beneden. Zorg ook zeker dat je genoeg tijd vrijhoudt om de hele winterschoonmaak onverstoord af te kunnen maken. Wat extra hulp is ook zeker niet verkeerd. Gebruik bijvoorbeeld een goede stofzuiger met een speciale zuigmond voor meubels en kieren. Die kleine plekjes waar je normaal eigenlijk niet komt. Of gebruik een Stoomreiniger vloer voor het zware werk zodat je zowel kunt stofzuigen als dweilen. Met een stoomreiniger kost dat niet eens veel tijd of moeite! Met stoom reinigen is dan ook zeker een goede optie voor de grote winterschoonmaak.
  3. Vul je voorraad aan
    Er is niets zo vervelend als de deur uit moeten wanneer de temperaturen onder het vriespunt geraken. Zeker als het maar voor een enkele boodschap is. Nu alles leeg en schoon is, kun je kelder en voorraadkasten vullen met alles wat je nodig zou kunnen hebben. Van wc-papier tot gluhwein, er geeft niets zo’n fijn gevoel als alles in huis hebben. Schaf een nieuw paar sloffen of een paar fleece-dekens aan en zorg voor voldoende kaarsen en brandhout op voorraad om de wintermaanden extra gezellig te maken. Hoe meer je binnen handbereik hebt, hoe meer rust je zal ervaren.

Met deze voorbereidingen maak je van jouw huis een warm thuis, waar je heerlijk kunt ontspannen. Ben jij al klaar voor de winter?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Robuuste industriële hanglampen
Next post De beste manier om breekbare spullen te verhuizen