Read Time:2 Minute, 31 Second

Glamping is een extra luxe variant van het welbekende kamperen. De afgelopen jaren is deze vorm van kamperen steeds bekender en populairder geworden. Het is dan ook zeer eenvoudig en comfortabel. Tijdens een normale kampeervakantie slaap je op een oncomfortabel matje of luchtbed en deel jij je toilet en douche met vele anderen. Niet iedereen is hiervan gediend. De gezelligheid en de accommodaties op campings zijn daarentegen wel vaak een pluspunt. Om die reden is er een aantal jaren geleden het zogenaamde glamping bedacht. Hierdoor kun je genieten van alle voordelen van kamperen, maar dan nét even wat luxer. Kijk voor Meer informatie op de website van Villatent en doe ook aan Glamping in eigen land.

Wie kiezen er voor glamping?

Glamping is geschikt voor iedereen. Mensen die van kamperen houden, maar het opzetten van een tent en het gebrek aan luxe zat zijn, kunnen ultiem genieten in een glamping tent. Zelfs mensen die campings eigenlijk niet gewend zijn en normaal gesproken vooral naar hotels of appartementen op vakantie gaan, is glamping een zeer leuke vorm van vakantie. Het is ook nog eens goed te doen in ons eigen land. Kamperen in Nederland vinden mensen niet altijd leuk, omdat het als oncomfortabel wordt gezien. Door aan glamping te doen kun je genieten van het kamperen, maar ook van de luxe van een hotel of je eigen huis.

Bespaar jezelf een hoop tijd en moeite

Bij kamperen zijn mensen vaak erg lang bezig met het opzetten van de tent. Nadat de tent eindelijk staat moeten er nog luchtbedden opgepompt worden, bedden opgemaakt worden en alle andere spullen uit de auto geladen worden. Dit alles bij elkaar kost soms wel een uur of twee. Bovendien moet er thuis eerst een auto volgeladen worden, op de bestemming weer uitgeladen worden en op de terugweg weer hetzelfde. Veel mensen zitten hier niet op te wachten en dit is te begrijpen. Wil jij dit voorkomen, maar toch kamperen? Dan kun je een keer glamping proberen. Het opzetten van tenten en bedden opmaken is dan niet aan de orde. 

Kamperen en een hotel in één

Glamping kun je dus eigenlijk zien als een soort kamperen en overnachten in een hotel in één. Je kunt genieten van de gezelligheid, de sfeer en al de voorzieningen van een camping, maar slapen in een ruimte dat lijkt op een soort hotelkamertje. Glamping is hierdoor ook geschikt voor iedereen. Je kunt van de luxe van thuis genieten en toch het gevoel hebben dat je aan het kamperen bent. Voor mensen met jonge kinderen is glamping perfect. Mensen die wat ouder zijn en houden van kamperen, maar dit lichamelijk niet altijd meer aankunnen is dit natuurlijk ook perfect. Je hoeft enkel een tas met kleding in te pakken en wat leuke spelletjes mee te nemen. De rest wordt al voor jou geregeld bij het huren van de accommodatie. Op die manier kun jij direct genieten van jouw vakantie en ben jij niet onnodig veel tijd kwijt aan het opzetten en afbreken van de tent.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
bedrijf beginnen Previous post Bedrijf starten? Hier liggen de kansen!
schimmels verwijderen Next post Schimmels uit je woning verwijderen