Read Time:2 Minute, 15 Second

Zelf aan de slag: maak eens een buitenbar!

Niets geeft zoveel voldoening als zelf mooi meubilair maken, voor in uw huis of in de tuin. Dat kan een tafel zijn, een mooie kast, een tuinbank of… een gezellige buitenbar. Het maken van de laatstgenoemde tuinmeubel, een gezellige buitenbar, is om een aantal redenen een goed en origineel idee voor al je van zelfstandig ontwerpen en klussen houdt. Een nieuwe, standaard buitenbar kopen is namelijk behoorlijk duur. Zelf een bar voor buiten ontwerpen, bijvoorbeeld van hardhout betonplex of betonplex berken, bespaart u een hoop centen! En wie zelf een buitenbar ontwerpt, heeft daarnaast natuurlijk volledig de vrije hand om een heel persoonlijke bar te maken. Een buitenbar die precies past bij het tuinmeubilair en de uitstraling van uw terras en/of tuin!

Tips voor het maken van een fraaie buitenbar

Maar hoe maakt u op een slimme en voordelige manier een gezellige buitenbar die tegen een stootje kan? Om dat te realiseren, is het aan te raden om de volgende tips in acht te nemen:

  • Bepaal waar de buitenbar moet komen te staan en meet hoeveel ruimte u heeft. Op basis hiervan bepaalt u de lengte en breedte van de te ontwerpen buitenbar.
  • Maak vervolgens een bouwtekening cq. ontwerp van de buitenbar.
  • Kies het juiste houtmateriaal. Het beste kunt u kiezen voor hardhout betonplex of betonplex berken. Deze beide soorten houtmateriaal hebben een waterdichte en beschermende laag epoxy, waardoor het goed bestand is tegen allerlei weersinvloeden. Daarnaast zorgt hout ervoor, dat de bar een echt natuurlijke uitstraling houdt en dus goed bij de flora en fauna van uw tuin aansluit.
  • Bestel de planken van hardhout cq. berken betonplex in de juiste afmetingen bij een betrouwbare online houtgroothandel.
  • Zorg ervoor dat voordat u begint, duidelijk is welke gereedschappen en extra materialen (denk aan spijker, schroeven, zaagmachines, haken, scharnieren, et cetera) er tijdens de klus precies nodig zijn.
  • Zorg ervoor dat er ruimte overblijft voor de inbouw van een biertap, bierkraan, een koelkast en eventueel een diepvries.
  • Werk de buitenbar op het eind netjes af. Dit kan met sierstrips, door een gekleurde lak toe te voegen, eventueel stoere ijzeren platen op de bar te hangen, et cetera.

Koop geschikt hout bij een voordelige en betrouwbare houthandel

Het is verstandig om het hout dat u voor de buitenbar gebruikt, te bestellen bij een betrouwbare en voordelige groothandel in hout. Een groothandel die goed bekendstaat en kwaliteitshout aanbiedt uit het topsegment van de markt. Want een buitenbar maak je maar één keer en moet van de beste kwaliteit zijn. De kans is namelijk groot dat u de buitenbar heel vaak gaat gebruiken. Samen met uw partner, vrienden en kennissen en/of uw familie.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hier moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen
Next post Een nieuwe relaxfauteuil uitzoeken