Read Time:2 Minute, 40 Second

De energierekening is een rekening die iedere maand betaald moet worden en een groot deel van het inkomen opslokt. Wil je minder geld uitgeven aan vaste lasten om meer van je salaris over te houden, dan kun je proberen de energierekening te verlagen. Er zijn diverse manieren om de energierekening flink naar beneden te schroeven en één van de manieren is door in goede isolatie te investeren. Hoe goede isolatie bijdraagt aan een lagere energierekening en hoe je de isolatie van jouw woning kunt verbeteren, lees je in dit artikel.

Goede isolatie: hoe draagt het bij aan een lagere energierekening?

Als je woning goed geïsoleerd is, profiteer je van twee belangrijke voordelen. Het eerste voordeel van een goede isolatie, is het feit dat je door een goede isolatie minder koude lucht in je woning krijgt in de koude wintermaanden. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken als het koud is buiten, simpelweg omdat de koude lucht van buiten ook echt buiten blijft.

Een ander voordeel van goede isolatie, is dat het in de zomer ook bijdraagt aan een lagere energierekening. Heb je een goed geïsoleerde woning, dan komt er minder warme lucht van buiten naar binnen. Dit betekent dat je geen ventilator of airco aan hoeft te zetten om de temperatuur in je woning lekker laag te houden, maar dat dit vanzelf gebeurt. Omdat je geen ventilator of airco in hoeft te schakelen, ben je minder geld kwijt aan de energierekening in de warme zomermaanden.

De isolatie van je woning verbeteren: drie tipsdubbel glas

Er zijn meerdere manieren om de isolatiewaarde van je woning te verbeteren. Drie dingen die je in ieder geval kunt doen om de isolatie van je woning te verbeteren, worden in onderstaande tips beschreven.

Tip 1: isoleer kieren en gaten met purschuim. Purschuim is een vrij goedkope en gebruiksvriendelijke schuimsoort die je prima kunt gebruiken om kieren en gaten in je woning op te vullen. Kies je voor purschuim en vul je met dit schuim alle kleine kieren en gaten in huis op, dan kan hier geen koude of warmte meer doorheen komen. Je kunt purschuim kopen bij de bouwmarkt, maar er zijn ook webwinkels die deze schuimsoort aanbieden en voor een lage prijs bij je thuis bezorgen.

Tip 2: investeer in dubbelglas. Sommige oude woningen hebben nog ramen met enkelglas en dit is niet bepaald goed voor de energierekening. Enkelglas laat niet alleen meer koude en tocht door in de wintermaanden, maar zorgt ook voor meer warme lucht van buiten in de zomermaanden en dit betekent dat de energierekening hoger wordt. Investeer je in dubbelglas (en dan voornamelijk het extra isolerende HR++ dubbelglas), dan komt er minder koude en warmte van buiten naar binnen.

Tip 3: gebruik isolerende raambekleding. Een gemakkelijke en vrij voordelige manier om je huis beter te isoleren, is door isolerende raambekleding aan te schaffen. Denk hierbij aan verduisterende gordijnen die tocht en zonlicht tegenhouden, maar ook aan zonwering producten die je kunt gebruiken om minder zonnestralen naar binnen te laten komen. Komen er minder zonnestralen naar binnen, dan is het vanzelf al minder warm in huis. Je kunt er overigens ook voor kiezen om rolgordijnen aan te schaffen, want ook deze gordijnen werken isolerend.

Save

Save

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Witte slaapkamer inrichten
Next post Het uitbreiden van je woning: de voordelen van een aanbouw