Read Time:2 Minute, 45 Second

De feestdagen komen er stilaan aan, en dat betekent cadeautjes! Hoewel je natuurlijk vooral op familie en vrienden vertrouwt om je leuke geschenkjes te geven, kan je ook jezelf in de watten leggen, bijvoorbeeld met een boekenkast! Er bestaan oneindig veel mogelijkheden als het gaat om boekenkasten, en precies de juiste optie vinden is dan ook niet altijd gemakkelijk. Het onderstaande overzicht met tips kan je echter hoe dan ook op weg helpen!

De beste boekenkast voor jouw woning

Een boekenkast is tegenwoordig meer dan een louter functioneel meubelstuk: het is een decoratief element dat de look en feel van je woning bepaalt. Je kan natuurlijk niet zomaar de eerste de beste boekenkast kopen en dat is waarom het volgende overzicht met aanraders je kan helpen om een slimme keuze te maken:

1. Gesloten boekenkasten voor orde en stijl

Houd je van leesvoer en wil je je boeken maar al te graag samen bewaren, maar houd je het ook graag netjes? Dan is een boekenkast met deuren een goed idee. Dergelijke kasten komen in uiteenlopende vormen, formaten en materialen, maar ze passen hoe dan ook in de woning waar ordelijkheid centraal staat.

Richmond boekenkasten ogen vooral strak en modern, mede door het eenvoudige design en de zowel open als gesloten boekenschappen. Voor een Scandinavische look zijn de Nova Design en Sky Style modellen dan weer perfect dankzij het gebruik van lichtere kleuren. Ten slotte kies je best voor Suse Interior kasten als je een rustieke of industriële uitstraling wilt verkrijgen!

2. Open boekenkasten voor een creatieve, gezellige look

Het kan natuurlijk ook zijn dat je je boeken graag open en bloot presenteert in je woonkamer of een andere ruimte, en in dat geval is een open boekenkast een goede investering. Dergelijke kasten geven de kamer een extra huiselijke en warme look, zeker als je veel boeken hebt en de kast helemaal kunt vullen. Germania modellen vallen meteen op door hun sobere doch stijlvolle en functionele design, waardoor je ze in zowat elk type woning kunt plaatsen.

Benvenuto Design kasten geven dan weer iets extra, mede door het gebruik van dikker hout en de combi van gave, witte schappen en lades die uit natuurhout zijn vervaardigd. Binnen deze productreeks bestaan er zowel modellen voor de landelijke, frisse woning als voor een zwaarder ingerichte, industriële of klassieke stijl. Meer dan genoeg opties!

3. Een kleine of grote boekenkast kopen

Ten slotte is het natuurlijk van belang dat je het juiste formaat boekenkast zoekt voor jouw woning/ruimte. Kleine modellen zijn logischerwijs de beste optie als je niet veel plaats hebt, maar ze kunnen ook van pas komen als je bijvoorbeeld weinig boeken hebt. Houd er rekening mee dat de meeste hoge kasten ook meestal meer ruimte nodig hebben in de breedte, hoewel dat niet altijd het geval is.

Een smalle kast kan je gemakkelijker in de inkomhal van je huis plaatsen, terwijl een breder model dan weer beter in de woonkamer zal passen. Je kan kiezen voor een klein, uit ijzer vervaardigd boekenrekje, maar ook metershoge en brede kasten zijn een optie – vooral dan voor de echte boekenworm.

Welke keuze je ook maakt, het loont de moeite om Furnea Online Meubelwinkel te vertrouwen voor inspiratie. Zo heb je binnen de kortste keren een prachtige nieuwe boekenkast in huis, als feestgeschenk aan jezelf!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis warm houden in de winter Previous post Je huis warm houden in de winter: 5 budgettips
welke verbouwingen aan je huis zijn echt winstgevend Next post Welke verbouwingen aan je huis zijn echt winstgevend?