Read Time:1 Minute, 58 Second

Als woningbezitter ben je constant op zoek naar manieren om te besparen op je maandelijkse kosten. Dat is ook helemaal niet zo gek, want we weten allemaal dat vaste lasten iedere maand stijgen. En wat extra budget overhouden per maand is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Eén van de grootste kostenposten waar we mee te maken hebben, is de energierekening. Maar door hier slim mee om te gaan in huis, kun je al snel een wereld van verschil maken. In dit artikel lees je een aantal handige tips die je meteen kunt toepassen.

Je huis kun je per radiator afzonderlijk verwarmen

Heb je wel eens gehoord van een radiatorknop? Zo niet, is het een goed idee om er vandaag meteen één aan te schaffen. Door een slimme radiatorknop in huis te laten monteren, kun je je huis per radiator afzonderlijk verwarmen en dat is wel zo handig voor de oplopende vaste lasten. Zo verwarm je bijvoorbeeld alleen je badkamer, slaapkamer, werkkamer of woonkamer wanneer dit écht nodig is. Ook zorg je er daardoor bijvoorbeeld voor dat de slaapkamer op kan warmen, terwijl in de woonkamer de houtkachel wordt gebruikt.

Bespaar behoorlijk op de energiekosten door slim met warmte om te gaan

Door op een slimme manier met warmte in huis om te gaan, kun je behoorlijk wat besparen op de energiekosten. Het beste van alles? De nieuwste radiatorknoppen werken bijvoorbeeld ook erg makkelijk samen met ​​met Apple HomeKit, Google Home en Homey Pro. Ideaal dus om makkelijk te integreren met een smart home system. De knop werkt doordat er een motortje in de kraan zit die de kraan vervolgens open of dicht kan draaien.

Bespaar extra op de rekening door te investeren in een radiator ventilator

Je weet nu meer over de voordelen van het kopen van een radiatorknop en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Maar wist je dat er ook nog verschillende andere handige investeringen zijn, waar je meteen mee kunt besparen op de energierekening? Een radiator ventilator is daar een erg bekend voorbeeld van. De installatie ervan neemt ongeveer twee minuten in beslag en gemiddeld bespaar je tot wel 22% op je maandelijkse stookkosten. De woning wordt door middel van luchtcirculatie verwarmd. Op het moment dat je radiator warmer wordt dan 33 graden, gaan de ventilatoren van deze handige gadget draaien. Hierdoor kun je dus aardig wat kosten besparen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hypotheekadviseur Previous post Waarom schakel je een hypotheekadviseur in?
serre Next post Een terrasoverkapping kiezen of juist voor een serre gaan?