Read Time:2 Minute, 58 Second

Led verlichting kent al enkele jaren een flinke groei en is in diverse soorten en maten te koop. Een led lamp kan je flexibel in jouw inrichting inzetten met het gemak van dimmen en kiezen van een leuke kleur om een mooie sfeer te maken. Voor welke led lamp ga jij?

Vervang oude verlichting

Als in jouw huis nog allerlei inefficiënte verlichting hangt zoals halogeen lampen, dan is het zeker verstandig om deze te vervangen door led varianten. Een led lamp is namelijk vele malen zuiniger in het verbruik en heeft minstens net zoveel lichtopbrengst, ook wel lumen genoemd. Daarbij verbruik je slechts 5 watt in plaats van 40. En een ander groot voordeel is ook de duurzaamheid van deze lampen, ze kunnen 30.000-50.000 uren meegaan. Zo hoef je ze dus niet snel te vervangen.

Kies een stijl die bij je past

Dat led verlichting dus zuinig is, is al een groot pluspunt. Tegenwoordig met alle unieke designs die je kunt vinden in diverse winkels, heb je eindeloze mogelijkheden om jouw kamer in te richten. Met een led strip kan je bijvoorbeeld allerlei meubels verrijken aan kleuren die je kunt instellen met een afstandsbediening. Daarbij hoef je geen extra schroeven of ander gereedschap paraat te hebben: vaak hebben deze een plakstrip en kan je de stroom voorzien via een normaal stopcontact of via de televisie. Door de vele designs kan je het geheel prachtig op laten lichten, maar bedenk wel hoe je dit het beste eigenlijk kunt aanpakken per ruimte. Soms kunnen meerdere lampen een overdaad aan licht zijn en andersom ook: soms heb je juist meer verlichting nodig. Bedenk dat het licht van een led lamp vooral vooruit gericht is met een niet al te grote hoek. Wil je meerdere hoeken verlichten, kan je het beste een lamp ophangen die bestaat uit meerdere draaibare lampen om zo de gedeeltes te verlichten waarbij dat noodzakelijk is. Maar ook kan je ervoor kiezen om verlichting bij bepaalde hoeken te plaatsen. Denk aan de eettafel, de tv hoek of wandverlichting om jouw creaties op de muur te verlichten.

Slim besparen

Een led lamp is al zuinig, maar je kunt er ook voor kiezen om een geheel slim systeem in het huis te installeren die je makkelijk kunt bedienen via je een app op je telefoon. Zo heb je altijd controle wanneer het licht aan moet en inzicht waar mogelijk nog verlichting aanstaat wat niet de bedoeling is. Dit is niet met alle led lampen mogelijk, dus bekijk goed welk systeem je gaat gebruiken en wat de opties zijn.

Dimmen

Dimmen is een manier om ook extra sfeer in je kamer te creëren. Het geeft een extra warme indruk, wat natuurlijk erg intiem is bij een romantische avond samen. Niet elke led lamp is dimbaar, zorg dus dat je altijd in de specificaties kijkt of het een dimbare lamp betreft. Een led lamp die niet dimbaar is kan namelijk gaan flikkeren en gaat ook uiteindelijk kapot. Datzelfde kan ook gebeuren bij het gebruik van een onjuiste dimmer. Gebruik dus niet je oude dimmer die je ook voor halogeen hebt gebruikt. Deze maakt gebruik van een andere techniek dan een led dimmer.

Op kantoor

Ook op kantoor kan je met een led lamp al heel wat verandering te weeg brengen. Wanneer je oude TL verlichting vervangt door een led paneel scheelt dit ook weer in de kosten en het is ook nog eens duurzaam. Zeker in de grotere panden waar veel personeel werkt en er continu verlichting nodig is, is de led lamp onmisbaar in kostenbesparing.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Kare Design Soleil, meubels met een vrolijke en warme uitstraling
Next post Witte hoogglans meubelen: stijl met een vleugje bling-bling