Read Time:2 Minute, 36 Second

Iedereen heeft wel een aantal boeken die hij of zij mooi wilt wegbergen. En ook al ben je geen fanatieke lezer, een mooie boekenplank staat altijd stijlvol in je woning. Misschien heb je niet de nodige ruimte voor een grote boekenkast of een boekenrek dat een hele wand inneemt? Of misschien hou je niet zo van ruwe zware boekenplanken en kies je voor een boekenplank met een fijnere uitstraling? Geen nood, er bestaan heel wat elegante boekenplanken die ook in kleinere of minimalistische kamers perfect passen. Wij gingen voor jou even op zoek naar elegante boekenplanken. Laat je inspireren!

Minimalisme en discretie gaan hand in hand

Wil je dunne boekenplanken die bijna niet opvallen? Kies dan voor minimalisme (1), bijvoorbeeld wit met een beetje naturel hout. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je met een paar smalle boekenplanken een geheel van stijlvolle DIY boekenplanken installeren (2). Het voordeel van DIY boekenplanken is dat je zelf je ontwerper bent en ze aanbrengt hoe en waar je zelf maar wilt.

Liever wat stoerder?

Robuuste boekenplanken hoeven niet altijd lomp of grof over te komen. Zo kun je met een reeks smalle boekenplanken toch stevige en tegelijkertijd elegante boekenplanken creëren (3). Combineer dunne planken met een robuuste stalen frame of een lederen riem als ophanging. Of ga voor zwaardere planken die je met discrete steunen ophangt. Zo krijg je stoere boekenplanken die toch nog een elegante uitstraling hebben.

Zeer bijzondere boekenplanken

Uiteraard kun je ook out-of-the box boekenplanken installeren. Wil je een hele structuur die over je muur heen loopt (4)? Of wil je een bepaalde geometrische vorm zoals een zeshoek (5)? Wil je een paar kleine plankjes over je hele muur verspreiden of wil je heel veel boekenplanken om je hele verzameling boeken kwijt te kunnen? Teken eerst uit wat je precies wilt en ga dan aan de slag. Met een beetje handigheid en dunne boekenplanken heb je in een mum van tijd een bijzonder object in huis.

bijzondere boekenplank

Je boekenkast aankleden

Niet alleen de planken en het systeem van ophanging is belangrijk bij je boekenplanken. Of het nu aangekochte of DIY boekenplanken zijn, ze komen pas tot hun recht als ze mooi aangekleed zijn en in hun omgeving passen. Begin met het sorteren van je boeken. Hoeveel heb je er en hoe wil je ze uitstallen? Verdeel ze mooi over de planken. Kies je ervoor om nog andere items op de planken te plaatsen? Denk aan plantjes, vakantiefoto’s of een kunstwerkje. Het is best wel te combineren met je boeken. En heb je nog wat boekenplanken over? Dan kun je hiermee bijvoorbeeld een bijpassend bijzettafeltje of een mooie plantenbak te maken.

Boekenplanken zijn gerust als volwaardig meubelstuk te beschouwen. Ze hebben evenveel invloed op de uitstraling van je interieur als bijvoorbeeld een dressoir of een eettafel. Maak er wat moois van zodat je boekenplanken een echte eyecatcher worden.

Foto’s:
(1) https://nl.pinterest.com/pin/714242822122789297/
(2) https://nl.pinterest.com/pin/AfkaxYx7o4FPvEPIH0yiV51FPvgbCkgR83sz_gcSCOedqWC7yDehzbE/
(3) https://nl.pinterest.com/pin/493003490448596865/
(4) https://nl.pinterest.com/pin/504121752010666207/
(5) https://nl.pinterest.com/pin/Afv49gtk711UjbOf4gYiovKK8408kBbUfKMlWPEAPFC_F_Gf-3tB8oQ/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
radiatorombouw tips Previous post 5 tips voor een strakke radiatorombouw
stoffen interieur Next post Luxe stoffen gebruiken in je interieur