Read Time:2 Minute, 52 Second

Waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren bij het inrichten van de eetkamer is het meubilair. Vaak onderschat men hoe groot meubelstukken de algemene sfeer en look van de ruimte beïnvloeden. Het is dan ook belangrijk een weloverwogen, onderbouwde keuze te maken!

Als je het beste uit je eetkamer wil halen, dan is het zaak de juiste stoelen te kiezen, zoveel is duidelijk. Maar wat is de juiste keuze als het aanbod zo enorm groot is? Wanneer je bijvoorbeeld gaat winkelen bij Goossens Wonen & Slapen, zul je overdonderd worden door het grote aantal mogelijkheden op het gebied van kleur, stijl en materialen.  Ondanks dat er  over het algemeen wordt aangeraden om een uniforme, harmonische stijl te creëren, is het natuurlijk ook mogelijk om wat variatie in de inrichting aan te brengen. Hoe je dat doet, zullen we hieronder verder toelichten.

verschillende eetkamerstoelen

Variatie in de eetkamer, met de juiste stoelen

Zowel moderne als klassieke stijlen moeten aangenaam en comfortabel zijn, ook al verschillen ze op veel vlakken van elkaar. Hoewel het laten terugkeren van bepaalde kleuren, vormen en indrukken een goede manier is om dat te doen, is het geen vereiste. Er bestaat ook een andere manier om de eetkamer leuk en gezellig te maken en wel door te variëren met je stoelen!

  1. Contrasterende kleuren gebruiken

Eenvoud is troef, maar dat betekent niet dat het saai hoeft te zijn in de eetkamer! Als je bijvoorbeeld een klassieke stijl hanteert, met vooral warme kleuren zoals beige en bruin, dan zou je logischerwijs denken dat deze altijd terug moeten keren in de elementen die in de ruimte aanwezig zijn.

Toch kan het ook anders: waarom geen flashy stoel tussen alle andere zetten, of evenveel gekleurde als sobere stoelen plaatsen? In een moderne stijl is het daarbij vaak allemaal erg strak, dus een stoel met een opvallend design en een flashy kleur kan in dat geval voor wat afwisseling zorgen!

  1. Houd het in balans

Hoewel opvallende tinten en designs toevoegen dus wel degelijk kan, is het belangrijk om de balans te behouden. Zo is het niet meteen een goed idee om tussen 5 moderne, strakke stoelen slechts één opvallend exemplaar te zetten. Dit geeft geen stijlvolle, maar eerder een slordige indruk.

Zorg er dus voor dat er altijd balans blijft bestaan tussen de stijlen die je wil gaan combineren. De helft van de stoelen kan bijvoorbeeld klassiek zijn, met houtmotief, terwijl de andere van weer iets moderner kan zijn, bijvoorbeeld in een landelijk design.

  1. Terugkerende elementen toepassen

Daarbij is het ook belangrijk om zelfs de stoelen die in een andere stijl komen, herkenbaar te maken in de inrichting. Zo kan je in een moderne stijl bijvoorbeeld kiezen voor klassieke stoelen, maar dan wel in een kleur die ook in de rest van je interieur terugkomt. Op die manier ziet die variatie, die de ruimte juist interessant moet maken, er niet vreemd uit, en wordt er geen chaos gecreëerd.

Daarbij is het ook een goed idee om voor hetzelfde materiaal te kiezen. Een houten stoel past bijvoorbeeld echt niet tussen allemaal kunststof exemplaren, en omgekeerd. Dat is natuurlijk ook een vorm van variatie, maar dan wel één die de look en feel van de ruimte niet ten goede zal komen!

Eetkamerstoelen: houd het interessant

Het is dus duidelijk dat de mogelijkheden met verschillende stijlen uitgebreid zijn. Goossenswonen.nl biedt een heel gamma aan stijlvolle stoelen, die perfect gecombineerd kunnen worden voor een opvallende, moderne en toch aangename inrichting in de keuken!          

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Industriële roomdividers: voor een stoere en krachtige indeling van woonruimtes
Next post Geef je vissen een prachtig en gepersonaliseerd aquarium