Read Time:2 Minute, 34 Second

Haal meer mogelijkheden uit je eetkamer!

Je eetkamer dient waarschijnlijk niet enkel om te eten. Kinderen maken er hun huiswerk, er wordt geknutseld of er worden gezelschapsspelletjes gedaan. Daarom is het misschien nuttig om goed te overleggen als je toe bent aan een nieuwe tafel. Wil je meer doen dan enkel eten aan je tafel, dan ga je best voor een oerdegelijke, sterke en robuuste tafel. Zo vind je bijvoorbeeld bij Table Du Sud enkel maar stoere tafels. Ze zijn zodanig ontworpen dat je ze als het ware nooit stuk krijgt. Ze gaan jaren lang mee en worden overal ingezet.

eetkamer tafel

Als het maar stoer is

De trend naar stoer, ‘rechttoe rechtaan’ en zonder franjes zet zich de eerstkomende jaren door. Alle overbodige details worden geweerd. Dat zien we bij kasten, bankstellen, badkamers en vloeren. Ook het ontwerp van de woning gaat meer naar strak en functioneel. Eetkamertafels worden tegenwoordig vaak uit oude materialen gemaakt. En waarom ook niet? Willen we niet allemaal ons steentje bijdragen om zaken te recupereren? Zo vind je tafels waarvan het blad is gemaakt uit oude deuren, bodems van treinstellen, boomstammen of zelfs beton. Als het maar stoer is, dan zit je goed. De onderstellen zijn vaak uit metaal waarbij de lasnaden zelfs nog goed zichtbaar zijn. Dit geeft een extra robuuste uitstraling aan de tafel. Poten in X- of Xy-vorm of kaders gemaakt van stalen buizen ondersteunen het dikke houten blad. En niet alleen rechthoekige, maar ook ronde, vierkante en ovalen tafels zijn in deze stijl te verkrijgen.

Je eetkamertafel aanpassen aan je gezin

Bij het kiezen van een nieuwe eetkamertafel hou je best rekening met de leefwijze van je gezin. Heb je drukke kinderen of woon je alleen? Hebben de gezinsleden aparte hobbyruimtes of knutselen ze aan de eettafel? Nodig je vaak vrienden uit? Dergelijke zaken bepalen welke tafel het beste past in je eetkamer. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat een vierkante tafel relatief weinig plaats inneemt en toch veel personen kan plaatsen. Staat je eetkamertafel tegen de muur, dan mag die gerust wat breder uitvallen. Heb je een reuzegrote woonkamer, dan kan een kloostertafel of industriële tafel perfect. Een degelijk robuuste tafel koop je niet elke dag. Denk daarom eerst goed na hoe je ze gaat inpassen in je woning.

Combineren met andere tafels, meubels en accessoires

Een houten robuuste tafel is makkelijk te combineren. Ze past zowel in moderne als klassieke interieurs. Tevens vind je voldoende andere meubels in dezelfde stijl. Stoelen, sidetables en kasten die er ook robuust uitzien versterken de stoere look van je kamer. Ruwe, oude en grote accessoires geven een extra cachet aan je wooninrichting. Pas daarbij nog je verlichting aan en het plaatje is compleet.table du sud

Ga voor exclusief

Stoere tafels zijn ware blikvangers. Je kan er niet naast kijken en ze bepalen de volledige look van je kamer. Vervang je gewone tafel door een grote zware tafel en je merkt dat je kamer er volledig anders uitziet. Durf eens wat anders te doen en ga voor exclusief! En wees niet bang: deze trend zet zich de eerstkomende decennia nog voort!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Foscarini: designlampen voor iedere ruimte
Next post Welke vloer past bij welke kamer?