Read Time:2 Minute, 31 Second

Ook geschikt voor kleine ruimtes

Het uitzoeken van een gezellige eetkamertafel kan een lastig proces zijn. Als je eenmaal een leuke tafel hebt gevonden, moet je op zoek naar bijpassende stoelen. Veel mensen ontdekken hier dat ze een gebrek een ruimte hebben. Stoelen nemen namelijk meer plek in dan je zou denken. Een eetbank is hier de perfecte oplossing!

Veel eetbanken zijn relatief ondiep, ze hebben namelijk geen (of een zeer kleine) armleuning. Hierdoor schuiven ze gemakkelijk onder de tafel, en nemen ze weinig ruimte in beslag. Een bijkomend voordeel is dat je eetbanken gewoon tegen de wand kunt plaatsen. Bekijk voor het aanschaffen van een eetbank of deze wel past in combinatie met het onderstel van de tafel. Meet hiervoor de ruimte tussen de tafelpoten op. Haal hier circa 10 centimeter speelruimte vanaf, en je hebt het geschikte formaat voor je eetbank! Omdat ze er in veel verschillende soorten, maten, en uitvoeringen zijn; behandelen we een aantal populaire stijlen voor in de eetkamer.

Klassieke eetbanken

Klassieke eetbanken kenmerken zich door de opvallende ronde vormen en gecapitonneerde rugleuning. Soms gaan klassieke eetbanken gepaard met afgeronde poten in victoriaanse stijl. Bij “Eetbankstel Winefield” zijn de achterpoten licht afgerond. Dit bankstel wordt aangeboden in een breed kleurenscala en een drietal maten. Dit bankstel is verkrijgbaar vanaf €445,-.

Klassieke eetbanken

Foto: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/eettafelbanken-eetbankstel/eetbank-winefield.html

Moderne eetbanken

Deze eetbank, “Wiliam”, is te herkennen aan zijn moderne stijl. De metalen poten passen, samen met het witte leer naadloos bij een strak interieur. De rugleuning van de bank is minder breed dan de zitting. Dit zorgt voor een open en rustieke uitstraling. Vooral in kleine ruimtes zorgt dit voor een ruimtelijk gevoel. Eetbank William is verkrijgbaar in nagenoeg elke afmeting van 120 tot en met 220 centimeter. Deze bank is vergrijkbaar vanaf €412,-.


moderne eetbanken

 

Foto: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/eettafelbanken-eetbankstel/eetbank-william-boa-eetbank-william-metalen-poot.html

Robuuste eetbanken

Een andere populaire stijl is de landelijke en robuuste stijl. Deze stijl kenmerkt zich door de strakke vormgeving in combinatie met natuurlijk tinten en het gebruik van veel leer. Dit zie je terug in “Bank Ghana”. Deze bank is verkrijgbaar in een drietal kleuren leer met donkere metalen poten. “Bank Ghana is verkrijgbaar in één mat en kost €439,-.

robuuste eetbanken

Foto: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/eettafelbanken-eetbankstel/bank-ghana.html

Minimalistische eetbanken

Voor degene die een eetbank een leuk alternatief vindt voor een stoel, maar het liever wat rustiger houdt, is er de minimalistische eetbank. Deze banken zijn eenvoudig in uitvoering en hebben geen rugleuning. Hierdoor zijn ze nog efficiënter in een kleine ruimte. Eetbank “Maine” is een eenvoudige ogende eikenhouten bank, met een modern metalen onderstel. De bank is in verschillende houtsoorten te verkrijgen. Omdat deze bank op maat wordt gemaakt, is de levertijd langer dan de voorgaande banken. Eetbank “Maine” is verkrijgbaar vanaf €499,-.
minimalistische eetbanken

Foto: https://www.zitmaxx.nl/eetstoelen-eetkamerstoelen/eettafelbanken-eetbankstel/eetbank-maine-u-poot.html

 

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trends voor deze winter
Next post Modern huis? Ga voor een houten lamp!