Read Time:2 Minute, 8 Second

Het kan af en toe erg lastig zijn om je woning warm en sfeervol te decoreren. Zeker bij een moderner interieur kan dit af en toe een flinke opgave lijken. Gelukkig zijn er meerdere manieren om binnen een handomdraai een warme sfeer te creëren. De keuze voor de juiste raamdecoratie kan helpen de finishing touch te geven voor de warme sfeer in huis.

Efficiëntie

De eerste stap in het vinden van de juiste raamdecoratie is het bepalen van de uiteindelijke functie. Op die manier krijg je niet alleen sfeervolle raamdecoratie, maar ook raamdecoratie die aan al je wensen voldoet. Zo zijn vouwgordijnen bijvoorbeeld ideaal voor een woning met kleinere ramen of voor kleinere ruimtes. De warme uitstraling en de lichte kleuren behouden het gevoel van ruimte. Kies je liever voor gemak en luxe? Overweeg dan elektrische vouwgordijnen op maat. Deze vouwgordijnen kun je gemakkelijk met een bijgeleverde afstandsbediening bedienen en hebben nog veel meer voordelen. Is lichtinval belangrijk voor je? Dan is raamdecoratie zoals houten jaloezieën ideaal voor jou. Deze kun je niet alleen openen en sluiten, maar ook kantelen om de lichtinval geheel naar eigen hand te zetten. Zo heb je de gewenste privacy zonder al te veel verduistering.

Kleuren

raamdecoratie

De kleur van de raamdecoratie kan de sfeer in de ruimte maken of breken. Knalkleuren kunnen ongelooflijk stoer zijn maar passen alleen in een specifieke interieurstijl. Ook het gevoel van ruimte in de kamer speelt hier een grote rol in. Een kamer die klein oogt zal fijner aanvoelen met lichte, warme kleuren dan met aanwezige knalkleuren. Een grote kamer daarentegen kan gemakkelijk warm en sfeervol gemaakt worden door een hardere, donkere kleur. De juiste kleur speelt dus een grote rol in de sfeerbepaling.

Afstemmen

Probeer raamdecoratie en overige accessoires goed op elkaar af te stemmen. Je kan rekening houden met bepaalde kleurtonen en materialen. Combineer houten jaloezieën bijvoorbeeld met leuke houten woondecoratie en warme rood en oranje tinten. Specifieke kleuren raamdecoratie kunnen ook gemakkelijk aangevuld worden door eenzelfde kleur kussens en plaids op stoelen en banken. Zo geef je de ruimte niet alleen een warme sfeer, maar trek je deze sfeer ook door in de rest van de woning.

Specifieke raamdecoratie

Raamdecoratie in de woonkamer zal waarschijnlijk aan andere eisen moeten voldoen dan raamdecoratie in de badkamer. Selecteer dus specifieke raamdecoratie voor specifieke ruimtes in de woning. Zo kun je in de kinderkamer raamdecoratie aanschaffen met een leuke Disney print terwijl je in de woonkamer met neutrale kleuren aan de slag gaat. Zo kun je de sfeer in iedere ruimte optimaal naar eigen hand zetten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Versier je huis met stickers
Next post 5 creatieve ideeën voor je interieur en tuin