Read Time:2 Minute, 53 Second

Je gaat verhuizen. Of dit volgende week of over aantal maanden is en of het de eerste of de tiende keer is, het neemt je volledig in beslag. Het is een ingrijpende gebeurtenis die nogal eens gepaard gaat met stress. Het doel is zaligmakend maar de weg ernaar toe soms moeizaam. Mocht je het zo zorgeloos mogelijk willen laten verlopen dan is een verhuisbedrijf aannemen een optie die het overwegen waard is.

Een goed begin is het halve verhuiswerk!

Een gedegen voorbereiding loont maar waar begin je eigenlijk? De allereerste stap is de manier van verhuizen te bepalen. Hoe gaan al jouw waardevolle spullen op het nieuwe adres belanden? Indien je over behulpzame vrienden of familie beschikt, een bus, de afstand tussen het oude en het nieuwe huis klein is en je niet op vijf hoog woont dan zou de overweging om de hele boel zelf te verhuizen zeker zoveel punten scoren als een verhuisbedrijf. En misschien nog wel een interessantere optie zijn omdat de kosten voor een verhuisbedrijf op deze manier worden bespaard. In alle andere gevallen – vrienden of familie hebben geen tijd of zin, de te overbruggen afstand is groot en het aantal spullen is zoveel dat er met een eigen busje misschien wel tientallen keren gereden zou moeten worden – is de meest geschikte optie dan ook om toch op zoek te gaan naar professionele verhuishulp.

verhuizing

Vergelijken en besparen

Zoals je zeer waarschijnlijk ook de nieuwe woning met andere opties hebt vergeleken wordt het sterk aanbevolen om de verschillende verhuisdiensten die zich online aanbieden onder de loep te nemen. Vraag bij verschillende verhuisbedrijven een offerte op. Vergelijk vervolgens de prijs, maar vergeet ook niet te letten op de service, beschikbaarheid en eventuele extra (verborgen) kosten. Zoek dus niet de eerste de beste in de buurt en ga daarmee in zee. Bespaar geld door voor de voordeligste te gaan met de in jouw ogen beste service.

Tips voor de verdere voorbereidingverhuizen

Als het verhuisbedrijf gevonden is en de afspraak is gemaakt dan begint het echte voorbereidende werk voor jou. De volgende tips kunnen hier misschien bij helpen:

  • Als de verhuisdatum nadert zorg je dat alle spullen in stevige dozen is opgeborgen. Spullen die je nog nodig hebt houdt je natuurlijk apart. Schrijf op elke doos wat erin zit (dit voorkomt onnodig zoekwerk bij het uitpakken). Zorg er ook voor dat de dozen te tillen zijn.
  • Zorg dat de verhuiswagen de mogelijkheid heeft om te parkeren bij het nieuwe huis en overleg indien nodig met het verhuisbedrijf.
  • Laat je het oude huis netjes achter? Misschien zijn er nog handelingen (schoonmaak, gaten dichten en muren in de oorspronkelijke kleur verven, de toilet repareren) nodig om de deur met een gerust hart achter je dicht te trekken. Misschien zou je hier zelf hulp voor kunnen inschakelen omdat jij al lang en breed met je hoofd bij het nieuwe huis zit. Denk hierbij aan een schoonmaak-, schilder- of een ontstoppingsbedrijf contacteren.
  • Mocht je tevens nieuwe meubelen of witgoed hebben besteld voor het nieuwe huis laat deze dan op dezelfde dag aanleveren zodat de verhuizers deze ook mee kunnen nemen.
  • Zorg dat alle abonnementen zijn overgezet of opnieuw zijn aangevraagd (internet, tv, water, gas en elektriciteit) en denk aan eventuele woonverzekeringen.
  • Last but not least: nu de verhuizers het grootste deel uit handen nemen, vergeet dan vooral niet te genieten van deze bijzondere stap. Je hebt bovendien je handen vrij om alvast kennis te gaan maken met de nieuwe buren!
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De staande lamp: de duizendpoot onder de lampen
schapenvacht in interieur Next post Schapenvachten in het interieur