Read Time:1 Minute, 55 Second

Bijna iedereen heeft wel een aantal aandachtspuntjes in huis. Misschien wil je een nieuwe badkamer, is je keuken aan vervanging toe of wil je een extra kamer aanbouwen. Voor al deze verbouwingen heb je één belangrijk ding nodig: geld. Er komen hoge bedragen om de hoek kijken wanneer je je huis aan wilt pakken. Dat is de reden waarom lang niet iedereen een verbouwing kan financieren. In dat geval is het prettig wanneer je een lening af kunt sluiten. Het is alleen wel goed om te weten wat nou de beste en meest voordelige optie is. Kan je beter je hypotheek uitbreiden of is een lening naast je hypotheek afsluiten verstandiger? Voor verbouwingen onder de 25.000 euro zijn er meerdere opties.

Verbouwen met je hypotheek

Sommige mensen zullen ervoor kiezen om hun verbouwing te financieren met behulp van hun hypotheek. Er zijn in dat geval twee opties: een tweede hypotheek nemen of de huidige hypotheek uitbreiden. Het nadeel van een tweede hypotheek is dat het risico voor de bank in dat geval groter is, waardoor er een hogere rente gerekend zal worden. Het uitbreiden van de huidige hypotheek is bovendien niet altijd mogelijk en gaat gepaard met ontzettend hoge kosten. Je kunt hier mogelijk al een paar duizend euro aan advieskosten kwijt zijn. Het is dus duidelijk dat je je verbouwing beter niet kunt financieren met behulp van je hypotheek.

Verbouwen met een persoonlijke lening

Een eenmalige verbouwing financieren kan je prima doen met behulp van een persoonlijke lening. Deze sluit je meestal niet bij de bank af maar bij een commerciële instelling. Je betaalt wel meer rente dan over je hypotheek, maar het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je niet te maken krijgt met hoge afsluitkosten. Het geld wat je leent is dus daadwerkelijk voor de verbouwing en niet voor alle bijkomende kosten. Een lening naast je hypotheek afsluiten is bovendien voordelig voor je belastingaangifte. Je kunt de rente van de lening namelijk bij de belasting aftrekken wanneer je het geleende bedrag voor een verbouwing gebruikt. Veel mensen gaan ervan uit dat het afsluiten van een persoonlijke lening veel duurder is, maar in principe is dit geleende geld relatief voordelig. Zo kan je je woning helemaal aanpassen aan jouw wensen, zelfs wanneer je het niet in één keer kan betalen.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zelf verbouwen: welk materiaal heb ik nodig?
Next post Hou jij ook van warme voetjes binnenshuis?