Read Time:3 Minute, 14 Second

Met Portugese tegels creëer je een authentieke en speelse uitstraling. De kleuren en patronen zijn eindeloos waardoor de mooiste combinaties mogelijk zijn. Het aanbod is ontzettend groot, wat het ook erg lastig maakt om een keuze te maken. Waar er voorheen alleen Portugese cementtegels verkrijgbaar waren, zien we nu ook een groot aanbod in keramische Portugese tegels. De eigenschappen van beiden materialen verschillen. Welk materiaal is dan de beste keuze en welke tegel past het beste bij je interieur? In deze blog helpen wij je op weg!

Het kiezen van een tegel is een bepalende factor in het interieur. Het is één van de eerste dingen die gekozen worden bij het inrichten van een huis of bedrijfspand. Het vormt de basis voor de rest van het interieur. Totaaltegel biedt een compleet assortiment aan van Portugese vloertegels en wandtegels, zowel cementtegels als keramische Portugese tegels:

Portugese cementtegels
Een van de grote voordelen en de reden dat men kiest voor cementtegels is de uitstraling. Portugese cementtegels (of patroontegels) zijn handgemaakt en dat zorgt voor een prachtige uitstraling. De productie van cementtegels is een ambachtelijk proces wat ervoor zorgt dat elke tegel uniek is en dat zie je! Een cementtegel is daarentegen een kras- en vlekgevoelige tegel. Is dit dan een nadeel? Dit verschilt per persoon. Waar de een zich hieraan ergert, is het voor de ander juist datgene wat de tegels uniek maakt. Het is mogelijk om de cementtegels te impregneren. Deze impregneer laag beschermt de tegels tegen krassen en vlekken. Dit proces moet wel vaker herhaald worden om voor een goede bescherming te zorgen. We zien de Portugese cementtegels nog altijd veel terug in oude panden waar ze al jarenlang in originele staat liggen. Juist deze elementen maken een pand uniek. Prachtig vinden wij!

Keramische Portugese tegels
De keramische tegels zijn de afgelopen jaren sterk opgekomen en worden veel gekozen vanwege het onderhoudsgemak. Ook de Portugese stijl is door de fabrieken volledig opgenomen in het assortiment. Fabrieken in Italië en Spanje produceren de Portugese keramische tegeltjes volop. keramische (Portugese) tegels krassen en vlekken niet, ze zijn niet gevoelig voor zuurhoudende of andere bijtende middelen. Deze combinatie zorgt voor een onderhoudsarme vloer. Eenvoudig dweilen met zeep is voldoende om de vloer in perfecte staat te houden. Het aanbod aan keramische Portugese tegels is groot, dat kan het wel eens lastig maken om een goede keuze te maken.

Welke Portugese tegel past het beste bij mij?
Weet je niet of je moet gaan voor een cementtegel of een keramische Portugese tegel? Op de eerste plek komt dat je gevoel bij een vloer goed moet zijn. Dit is namelijk zeer bepalend voor de manier waarop je ermee omgaat. Wij adviseren daarnaast altijd om te kijken naar je woonsituatie en je persoonlijke voorkeuren. Heb je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren? Erger jij je snel aan oneffenheden en houd je van strak? Al deze elementen bepalen voor een deel welke tegel bij je past. Totaaltegel denkt graag met je mee!

Weet je welk materiaal je wilt? Dan ben je er nog niet. Het aanbod in Portugese tegels is groot. De kleuren variëren van licht tot donker en van bont tot uniform en bij Portugese tegels ook nog eens in combinatie met elkaar. Ons advies: vraag om referentie foto’s of zoek op websites als Pinterest naar inspiratie. Omdat Portugese tegels zo’n speelse uitstraling hebben, kun je niet zo snel een foute keuze maken qua combinatie met andere materialen. Ook hierbij geldt dat je direct een goed gevoel moet hebben bij een tegeltje. Kijk naar kleurcombinaties die je aanspreken en waar jij denkt jarenlang plezier van te beleven.

Bezoek onze showroom!
Totaaltegel heeft een grote showroom waar alle Portugese cementtegels en keramische Portugese tegels te zien zijn. Heb je voorbeeldfoto’s of materialen die je in huis hebt of gaat gebruiken? Breng deze gerust mee zodat we met je mee kunnen denken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips bij het creëren van een warme sfeervolle woonkamer
Next post Creëer een unieke authentieke look met tegel behang