Read Time:2 Minute, 45 Second

De inrichting van de woonkamer is een grote beslissing: het is immers de ruimte waar je naar alle waarschijnlijkheid het gros van de tijd thuis in zult doorbrengen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de hedendaagse mens steeds meer aan het afstappen is van het interieur van vroeger. Gedaan met allerhande tierlantijntjes en frulletjes van vorige generaties. Een stoere woonkamer is wat aan populariteit wint.

Stoer?

Een stoere woonkamer klinkt natuurlijk meteen echt hard maar hoeft gezelligheid en zachtheid niet uit te sluiten. Stoer staat voornamelijk voor robuust, een terugkeer naar een wat natuurlijkere look en staat dan ook eerder synoniem met gezelligheid. Een woonkamer hoort een plek te zijn waar je thuis kunt komen na een lange werkdag en gewoon tot rust komen, kunt genieten van het thuis zijn. Komt dan natuurlijk de vraag: hoe pak je dat nu aan zo’n stoer interieur?

stoer interieur

De terugkeer van hout

Weinig is meer robuust en hout is stoer. En dan bij voorkeur nog eens heerlijk grote en ongelijke planken. Een houten vloer geeft meteen een bepaalde look aan de woonkamer mee die niet te onderschatten is. Waarom hout vraag je je af? Hout is tijdloos, brengt een warme sfeer in huis en draagt een aura van gezelligheid uit. Daarenboven is het ook een uitstekend materiaal in de combinatie: je kunt er probleemloos zowat alles mee combineren. Wil je blijven inzetten op een stoer karakter? Opteer dan bijvoorbeeld voor industriële lampen: ook dat geeft tonnen karakter aan een kamer en weinig is meer trendy dan industriële lampen. Qua aankleding van de muren zouden we aanraden het zo natuurlijk mogelijk te houden: een vlak wit is altijd goed maar in een ideale wereld wordt het echte materiaal waar de muur van gemaakt is gewoon getoond.

Stoere meubels

Nu de vloer en de verlichting in orde is wordt het tijd om even de meubels te bekijken. Wat goed gaat bij een ongelijke, houten vloer (of bij gebrek aan een houten vloer op zichzelf al voldoende karakter geeft) zijn robuuste meubels. Bijvoorbeeld een robuuste houten tafel is een ideaal complement voor industriële lampen en een echte binnenweg richting jouw stoere woonkamer. Om een idee te geven wat we exact bedoelen met een robuuste tafel kan je een kijkje nemen op robuustetafels.nl. Hou buiten de tafel en de stoelen de meubels in jouw woonkamer beperkt om de look ten volle tot zijn recht te laten komen maar opteer wel voor enkele leuke accessoires. Een echte topper op dat vlak is een houten kist: niet enkel leuk als opbergruimte maar ook een item vol karakter. Ook een bijzettafel of een poef is een goed idee.

stoere woonkamer inrichting

De kleuren

Het spreekt voor zich dat in onze stoere woonkamer niet zomaar elke kleur kan. Flashy roze kan dan wel zijn waarde hebben in de wereld, in deze stoere woonkamer zou het de hele look verpesten. Kies dan ook voor neutrale natuurkleuren zoals bruin, beige, wit of zelfs gebroken wit. Bijkomend voordeel aan het gebruik van deze kleuren is dat ze stuk voor stuk met zo goed als alles te combineren zijn en allen toelaten je interieur snel aan te passen mocht je dat willen. Kort samengevat is de gouden regel voor een stoer interieur dat je dient te mikken op eenvoud. Degelijkheid en duurzaamheid zijn de codewoorden.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Terracotta in het interieur
Next post 5 handige tips om de buitenkant van je woning een frisse look te geven