Read Time:2 Minute, 32 Second

Met de komst van harde vloeren als beton, laminaat en gietvloeren zijn karpetten enorm populair geworden. Met een karpet zorgt u heel eenvoudig voor meer sfeer in uw woning. De zachte kwaliteit van een karpet zorgt direct voor een knussere uitstraling en geeft ook meteen meer warmte aan uw interieur. Of u nu groot of klein woont, houdt van klassiek of supermodern, een karpet kan eigenlijk altijd. Naast de sfeer zorgt een karpet ook voor een eenheid in huis. Alle meubels en ruimtes worden door karpetten met elkaar verbonden en ze zorgen ervoor dat stoelen en banken niet los en verloren in de kamer staan. Verder zorgt een tapijt voor een mooi contrast met de vloer en maakt deze behaaglijker. Uw voeten blijven heerlijk warm en de kinderen kunnen er lekker op liggen of spelen. Hoe hoogpoliger het kleed, hoe meer u het gevoel van comfort ervaart.

De sfeer van karpetten

Natuurlijk moet het karpet qua formaat, vorm, dessin en kleur perfect passe in uw interieur. Een tapijt dat te groot is, kan een kamer kleiner laten lijken. Maar ook de kleur is heel bepalend voor de sfeer. U kunt kiezen voor een contrast met uw vloer of juist voor een tint die aansluit. Als u kiest voor een druk motief dan kan dat voor een kleine ruimte al snel te veel zijn. Maar ook een bepaalde stijl zoals vintage, industrieel of retro kan slecht matchen met de rest van uw inrichting. Ook de vorm van uw karpet kan zorgen voor een bepaalde uitstraling. Zo is een rechthoekig of vierkant parket redelijk strak en modern, terwijl een ronder kleed zachter oogt. Er is genoeg keuze, van hoogpolige en kortpolige vloerkleden tot aan bohemian, grafisch, abstract, gebloemd of gestreept ontwerp. Een opvallend design trekt overduidelijk meer aandacht, maar ook een parket met een rustig uiterlijk kan de ambiance in uw woning al op een positieve manier veranderen. 

Zorg voor eenheid

Zoals gezegd zorgen karpetten voor een eenheid tussen uw meubels en de rest van de ruimte. Dat kan door een heel groot kleed maar ook door verschillende knusse hoekjes met passende kleden en meubels die bij elkaar horen. Zo kunt u bijvoorbeeld een karpet onder de eettafel en stoelen neerleggen om een gezellige eethoek te creëren. Maar u kunt ook een groter parket plaatsen aan het voeteneinde of twee kleinere aan weerszijde van uw bed. Karpetten zijn belangrijk voor de sfeer van uw woonkamer. U zorgt voor een samenhangend geheel wanneer u de poten aan de voorkant van de bank op het kleed zet.

Andere voordelen van karpetten

Naast de sfeer en het feit dat ze zo zacht en fijn aanvoelen zitten er nog meer voordelen aan het gebruik van karpetten. In een woning met harde vloeren zorgen karpetten voor een warm element. Verder kunnen karpetten de akoestiek enorm verbeteren. Het zorgt voor minder galm in huis en een karpet kan voetstappen veel zachter laten klinken. U kunt dus naast het gebruik in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer ook een parket neerleggen in de hal of gang.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Je huis verduurzamen, hoe financier je dat?
speeltoestellen van hout met glijbaan en schommel Next post Top 5 beste houten speeltoestel met schommel en glijbaan en waar je op moet letten bij de aanschaf ervan