Read Time:2 Minute, 9 Second

Na een dag hard werken en veel stress is er niets zo lekker als thuis heerlijk te ontspannen en te relaxen. Dit kan uitstekend in een persoonlijke relaxfauteuil. Een relaxfauteuil is niet zomaar een stoel, maar een stoel, zoals de naam het al zegt, om in te relaxen. De stoel is meestal van hoogstaande materialen gemaakt en je kunt het beengedeelte elektrisch omhoog brengen, zodat je benen volledig tot ontspanning komen. Er zijn vele mooie relaxfauteuils te koop, maar er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden als je ook een nieuwe relaxfauteuil wilt aanschaffen.

relax fauteuil

Uitproberen

Een relaxfauteuil aanschaffen is iets heel anders dan een bankstel. Een bankstel wordt ook door je bezoek gebruikt, dus het is van belang dat een bankstel degelijk zit en ook van goed materiaal is. Een relaxfauteuil moet aanvoelen alsof deze speciaal voor jou op maat gemaakt is. Ga dan ook de relaxfauteuil uitgebreid in de showroom uitproberen, alsof je thuis bent. Dit is de enige manier om een goede indruk te verkrijgen of de stoel geschikt is voor jou. Sommige leveranciers bieden klanten een proefperiode aan, waarbij klanten de relaxfauteuil voor een bepaalde tijd zelf thuis kunnen uitproberen. Bevalt het uiteindelijk niet, dan mag de stoel weer retour.

De zithouding

De zithouding in een relaxfauteuil is uitermate belangrijk. Misschien zit je in eerste instantie wel lekker in de stoel, maar als je lichaam in een verkeerde houding zit, dan krijg je daar op den duur wel last van. Gelukkig zijn veel relaxfauteuils voorzien van extra steunen in de rug en de zijkant, zodat je automatisch een goede zithouding aanneemt. Wanneer je met je voeten op de grond in de relaxfauteuil zit, dan zouden je benen in een hoek van 90° graden moeten staan. Is de voetensteun uitgeklapt dan mogen je benen niet te hoog liggen. Let dus heel goed op de zithouding.

relaxfauteuils

Handmatig of motor?

Er zijn mooie relaxfauteuils te koop die geen motor hebben. Prima, maar let er dan goed op dat de handbediening licht is en of je bij gebruik gemakkelijk bij de bediening kunt komen. De charme van een relaxfauteuil gaat natuurlijk helemaal verloren als je alle moeite moet doen om je stoel in de relaxstand te zetten. Je kunt ook kiezen voor een relaxfauteuil die voorzien is van een motor. Er kunnen meerdere motoren in de relaxfauteuil zitten, zoals een motor om de rugleuning te verstellen en één voor het voetgedeelte. Heb je veel moeite met opstaan, dan zijn er speciale relaxfauteuils waarbij de motor in de stoel ervoor zorgt dat je goed uit de stoel kunt opstaan.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Gezellige buitenbar maken van betonplex
Next post De voordelen van tegelvloeren