Read Time:3 Minute, 34 Second

Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een loungeset te kopen doen dat uiteraard omdat ze het comfort en ook wel een beetje de luxe in hun tuin naar een hoger niveau willen tillen. Dit kan uiteraard niet alleen gebeuren door middel van een loungeset. Wat namelijk ook te denken van het plaatsen van een zwembad? Wanneer u tijdens de zomer een lekker verfrissende duik heeft genomen is er niets zo aangenaam om te kunnen ontspannen in uw (nieuwe) loungeset. Beide zaken zijn dan ook uitstekend te combineren in uw tuin, maar waar moet er nu precies rekening mee worden gehouden? Wij hebben de diverse aandachtspunten alvast even voor u op een rijtje gezet.

Let op met ijzeren onderdelen van uw loungeset

Het aanbod op vlak van loungesets is tegenwoordig zeer uitgebreid. Op het ogenblik dat u een loungeset aankoopt die specifiek is bedoeld om bij een zwembad te plaatsen is het altijd belangrijk om rekening te houden met het materiaal waaruit ze is gemaakt. Dit is in het bijzonder het geval wanneer u bijvoorbeeld kiest voor het kopen van een loungeset van het zogenaamde wicker. Bij dergelijke loungesets is het namelijk mogelijk dat er stukjes van het gebruikte ijzer zichtbaar zijn. Dat lijkt op het eerste zicht geen probleem, maar dat kan het wel zijn. Loungesets met ijzeren onderdelen die buiten blijven staan of die veelvuldig in contact komen met water kunnen immers gedeeltelijk gaan roesten. Het gevolg is niet alleen dat het uitzicht aanzienlijk en negatief wordt beïnvloed, daarnaast kan ook de levensduur behoorlijk worden ingekort. Dit is allebei uiteraard niet de bedoeling.

Is aluminium het meest geschikte materiaal?

Het merendeel van de mensen die een loungeset gaan aanschaffen om te plaatsen bij een zwembad kiezen er voor om een uitvoering in aluminium te bestellen. Dit is inderdaad bijzonder interessant omdat aluminium in tegenstelling tot ijzer niet kan roesten. Bovendien staat aluminium er om bekend over een bijzonder licht gewicht te beschikken waardoor de loungeset ook zonder al teveel problemen kan worden verplaatst. Dit is dan weer mooi meegenomen wanneer u één of meerdere elementen net iets wenst te verplaatsen. Bovendien ziet een loungeset uit aluminium er uiteraard ook lekker strak en mooi uit waardoor het perfect tot haar recht komt in heel wat tuinen. Wil dit zeggen dat aluminium het meest geschikte materiaal is? Misschien niet helemaal, maar de voordelen zijn toch niet onaanzienlijk.

Is het gebruik van een houten loungeset interessant?

U zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een loungeset die is gemaakt van hout, bijvoorbeeld van het merk 4 Seasons Outdoor. Maar is dat dan wel zo interessant? Op vlak van aankoopprijs zeker. Een loungeset bestellen of nog beter, zelf maken van steigerhout is financieel altijd heel wat voordeliger in vergelijking met een aluminium variant. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat een loungeset van hout kan gaan rotten of beschimmelen. Ze staat inderdaad zeer mooi bij een zwembad omwille van het natuurlijke karakter, maar dat neemt niet weg dat ze heel wat onderhoud vereist. Bovendien is het voor een loungeset als deze nooit goed om frequent nat te worden, zeker niet wanneer er geen speciale bescherming over wordt geplaatst. Ondanks de passende, natuurlijke uitstraling kunnen we dus niet zeggen dat het kopen van een houten loungeset om bij een zwembad te plaatsen interessant is.

Kies voor waterafstotende of waterdichte kussens

Wanneer u voor uzelf heeft uitgemaakt welke loungeset u precies gaat kopen om bij uw zwembad te plaatsen moet er uiteraard ook nog worden gekeken naar de meest geschikte kussens. Ook op dit vlak bestaan er tegenwoordig zeer veel verschillende mogelijkheden. Wanneer u de loungeset aankoopt met als specifiek doel om hem bij uw zwembad te plaatsen is het altijd het interessantst om te kiezen voor waterdichte of waterafstotende kussens. Op deze manier zult u merken dat de kussens niet snel op vlak van uitstraling zullen verliezen en bovendien ook een zo optimaal mogelijke levensduur zullen hebben. Het spreekt voor zich dat waterdichte of waterafstotende kussens voor in uw loungeset verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Ze zullen niet alleen op vlak van comfort, maar tevens voor wat het onderhoud en de uitstraling betreft dan ook honderd procent in lijn liggen met uw verwachtingen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De handigste tuinmeubelen voor op het balkon
Next post Hoe kan ik besparen op makelaarskosten? 5 tips!