Read Time:2 Minute, 0 Second

We staan aan het begin van een nieuw jaar, dit betekent voor velen ook een frisse start. En vooral nu het voorjaar voor de deur staat, is het lekker om je huis eens van top tot teen uit te mesten en te poetsen. Op deze manier vind je spullen waarvan je allang was vergeten dat je ze had en kun je dingen die je nooit gebruikt weggooien. De keuken is een plek waar er vaak spullen achterin de kastjes verdwijnen en vervolgens nauwelijks meer daglicht zien. Tijd voor verandering dus!

Waar moet je beginnen?!

Als je van plan bent om te gaan opruimen dan is de eerste vraag die je aan jezelf stelt: waar moet ik beginnen? Pak al je wasmanden of dozen en ga álles uit de keukenkastjes halen. Ja, alles! Doe dit in de manden of dozen en zo is alles leeg en klaar voor een nieuwe inrichting. Ga dan eerst beginnen met een grote schoonmaak. Stof alles af, ga overal bij langs met een sopje en zorg dat je keuken weer blinkt. 

Zoek het uit!

Nadat alles weer helemaal schoon is kun je beginnen met het uitzoeken van je spullen. Ga overal bij langs per categorie, bijvoorbeeld al je bakspullen of al je mokken. Wees kritisch, hiermee bedoel ik dat spullen weggooien of vervangen mag! Iedereen is wel eens toe aan wat vernieuwing, stijlen en smaken veranderen namelijk na een aantal jaar. Hou je van een rustige, basic maar wel stijlvolle stijl? Dan is het merk Bodum wat voor jou. Hou je van een wat klassiekere stijl, gemixt met een moderne tint en wat kleur? Neem dan een kijkje bij Iitalia. Maak vrienden of familie blij met jouw oude spulletjes, zo ben je ook nog eens duurzaam bezig!

Alles er weer in

Kijk voordat je alles weer terug zet even goed naar de ruimte die je hebt en de indeling die het beste bij jou past. Ga voor jezelf na wat je het vaakst nodig hebt en zet dat op een plek waar je snel en makkelijk bij kan. Neem alles af met een vochtige doek, voordat het weer de kastjes in gaat. Kan je niet zo goed afscheid nemen van sommige spullen of twijfel je om iets weg te doen? Zet dit dan vooraan in de kast, als het na een paar maanden alsnog niet aangeraakt is, hak dan de knoop door voor jezelf.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Inspiratie: zo geven boeken jouw interieur nét dat beetje extra
trends op het gebied van banken Next post De trends op het gebied van banken