Read Time:2 Minute, 27 Second

Betonplex is een prachtig, zwaar materiaal dat veel gebruikt wordt in verschillende toepassingen. Een groot pluspunt is dat dit type hout goed bestand is tegen vocht. Het is dus ideaal om toe te passen in een vochtige ruimte zoals de keuken. Je kunt zelfs de hele keuken maken van betonplex.

Werken met betonplex

Betonplex bestaat uit verschillende lagen multiplex die op elkaar zijn geperst. Ze zijn aan beide zijden afgewerkt met een bijzonder harde laag. Die laag kan glad zijn, maar er is ook betonplex met reliëf. Het werken met betonplex is niet zo heel moeilijk, zolang je er rekening mee houdt dat het zwaar materiaal is. De buitenlagen bieden bescherming, dus die moet je zoveel mogelijk intact laten. Schroef alleen als het nodig is en boor de gaatjes eerst voor om scheuren te voorkomen.

Betonplex in de keuken

Het binnenwerk van de keukenkastjes wordt in standaard keukens vaak van de bekende witte platen gemaakt. Betonplex is echter vele malen robuuster en beter bestand tegen vocht. De randen van het betonplex kun je afwerken met doorzichtige lak of lijm om ook die bestand te maken tegen vocht. Wanneer de betonplex planken stevig worden vastgemaakt, zal het hout niet kromtrekken.

Let op met betonplex deurtjes!

Betonplex van slechte kwaliteit kan kromtrekken onder bepaalde omstandigheden. Daarom wordt aangeraden om de deurtjes van de keukenkastjes alleen te maken van de beste kwaliteit betonplex. Deze vind je onder andere bij DeHoutgroothandel. Bij goede kwaliteit betonplex krijg je zelfs garantie, zodat je het hout kunt wisselen als het onverhoopt tóch kromtrekt. Het feit dat de producent garantie geeft, zegt al dat hij er veel vertrouwen in heeft dat het materiaal doet wat het moet doen.

Een betonplex werkblad

Het aanrechtblad kan ook gerust van betonplex worden gemaakt. Hierbij wordt vaak gekozen voor een dikke, grote plaat. Deze kan op maat worden gezaagd. Je kunt hier ook gerust de kookplaat in zetten, aangezien betonplex niet gevoelig is voor warmte of kou. De zijkanten moeten worden afgewerkt om te voorkomen dat er vocht in trekt. Het is het mooist om dit te doen met doorzichtige lak of lijm. Betonplex zijkanten hebben namelijk een prachtig uiterlijk dat extra uitstraling geeft aan de keuken.

Betonplex voor een industriële look

Wanneer kies je voor een betonplex keuken? Dit type keuken past het beste bij de industriële woonstijl. Het maakt de keuken donker, robuust en stijlvol. Het betonplex past wat minder goed bij de andere inrichtingsstijlen, omdat het daarvoor vaak wat te grof is. Het binnenwerk van de keuken kan natuurlijk altijd van betonplex worden gemaakt, omdat dat niet in het zicht is.

Betonplex is een fijn materiaal om in de keuken te hebben. Je kunt kiezen tussen een gladde afwerking of een afwerking in reliëf. Beide soorten betonplex zijn bijzonder degelijk en zijn goed watervast. Daardoor zijn ze ideaal op een vochtige plaats, zoals in de keuken. Het is dan ook niet zo gek dat we steeds meer betonplex keukens zien.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het beste slaap je onder een donzen dekbed
Next post Upgrade je slaapkamer met fraaie nachtkastjes