Read Time:2 Minute, 52 Second

Als je net vader of moeder bent geworden, weet je dat het lastig is om mooie babymeubels te kopen. Voor de babykamer zelf bestaan er dan misschien nog wel genoeg leuke ideeën, maar mooie meubels die opgaan in je eigen interieur zijn een stuk lastiger te vinden. Denk alleen maar aan die ouderwetse babystoelen die bij de eettafel staat en die vaak afsteekt bij een moderne inrichting van de woonkamer.

Niet gek dat op dit vraagstuk een nieuw en mooi en modern antwoord is gekomen. De babystoel Highchair van Nomi is een prachtig voorbeeld hoe ook babymeubels trendy kunnen zijn. Het meubel is ontworpen door industrieel vormgever Peter Opsvik. De Noor combineert hierin ergonomie, comfort en vormgeving.
Bijzonder is ook het duurzame aspect. De stoel groeit, dankzij de accessoires, mee met het kindje. Zo is de babystoel niet alleen geschikt voor baby’s en jonge kinderen, maar kun je deze zelfs blijven gebruiken als volwassene. Een baby, kinder en volwassenenstoel in één. Een bijzonder  stijlvol ontwerp dat in 2014 een Red Dot design Award won, en nu ook verkrijgbaar is in de betere babymeubelzaak.

accessoiresnomi

Gebruiksperiodes

0 tot 6 maandenbabyrelax

 

Misschien de meest bijzondere innovatieve stand is de ‘babystand’. Hierin rust het kindje horizontaal op de zogenoemde Baby Relax, met de mogelijkheid om het hoofdeinde iets hoger te zetten als hij of zij wakker is. Je gebruikt de stoel de eerste 6 maanden dus als een bedje. Het kindje ligt hoog van de grond af, wat het makkelijker is maakt voor de baby en de ouders om oogcontact met elkaar te maken. Fijn is ook dat het meubel makkelijk verplaatsbaar is, waardoor je deze makkelijk kunt neerzetten bij de eettafel, de tv-hoek en in de (open)keuken. De stoel maakt het mogelijk om op een makkelijke manier je kindje bij het gezin te betrekken.

6-24 maanden

Na 6 maanden als het kindje rechtop kan zitten, kun je het bedje verwijderen en vervangen door de zitting, een leuning, steuntje voor de voeten en een veiligheidsbeugeltje, waarmee het kindje stabiel op de plaats vindt. De beugel heeft organische en ronde vormen, zodat het babytje zich er niet aan kan blesseren. Het bovenlichaampje is helemaal vrij, waardoor het kindje veel bewegingsruimte heeft en niet gefrustreerd raakt.babyrelax2

Na 24 maanden

Na 24 maanden, als het kindje zelfstandig rechtop kan zitten, kan het veiligheidsbeugeltje worden verwijderd en heb je een echte stoel. De voetplank kun je met het kindje mee laten groeien, door deze steeds lager te verzetten en uiteindelijk te verwijderen als je kind met beide benen op de grond komt te staan. Omdat de zitting op gelijke hoogte staat van een regulier stoel, kan de Nomi Highchair ook door een volwassene worden gebruikt.

Prijs en uitvoeringen

De Nomi Highchair is verkrijgbaar vanaf 199,-. Dit is exclusief de veiligheidsbeugel a €34,95 en de Nomi Baby Relax van €119,95. Voor de complete set betaal je iets meer dan €350,-.
De Highchair is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De houten standaard is verkrijgbaar in vijf kleuren, van lichtbruin oplopend naar zwart. Met name de bruine variant is populair, omdat deze goed past bij een houten eettafel. De beugel en Baby Relax zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren wit, zwart, roze, donkerbruin, blauw, rood en groen. Ideaal om zelf te matchen bij de eigen huisinrichting. De Baby Relax is verkrijgbaar in neutraal grijs, blauw en roze.

Dit artikel is geschreven door interieuradviseur Rob Brinks van Zitmaxx Wonen

Afbeeldingen: evomove.com/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post In korte tijd succesvol je woning verbouwen
Next post Een buitenbar