Read Time:2 Minute, 45 Second

Worden de kinderen groter? Of droomt u van een extra ruimte voor uw hobby, als werkkamer of als extra slaapkamer? Het antwoord kan op zolder liggen.

Zolder verbouwendakraamshop

Er zijn meerdere redenen om de zolder aan te pakken. Bijvoorbeeld om energie te besparen. Het isoleren van de zolder kan tot 14% besparing opleveren, aangezien veel warmte via de zolder naar buiten stroomt. Zonde van uw geld. Een andere is om er een mooie kamer van te maken. Bijvoorbeeld een slaapkamer waar een van de kinderen zijn of haar nieuw stekje krijgt. Wat het ook wordt, er zijn altijd een paar vragen die beantwoord willen worden. Zoals de vraag of u het bestaande dakraam vervangt of, als er geen raam is, een mooi raam laat plaatsen. Op die manier kan het licht van buiten naar binnen en wordt de zolder een stuk minder donker. Dit is eveneens een manier om energie te besparen.

Een dakraam plaatsen

Wie een beetje handig is, kan zelf een dakraam plaatsen. Twijfelt u? Laat het dan door de vakman plaatsen. Waar moet u bij het kopen van een raam aan denken? Het handigst is om een paar vragen te beantwoorden.

  1. Aan welke kant van het dak komt het raam?
  2. Is één raam voldoende of liever twee?
  3. Hoe groot kan of mag het raam worden? Hoe groter, hoe meer licht.
  4. Voor welk materiaal kiest u? Aluminium, hout of kunststof?
  5. Wordt het een raam dat u kunt kiepen of -ook- open kunnen draaien?
  6. Kiest u voor veiligheidsglas of voor extra isolerend glas?
  7. Moet het een rolgordijn, een verduisteringsgordijn of een buitenzonwering hebben?

Het spreekt weliswaar voor zich, maar toch is goed om te kijken of het gekozen dakraam een goede afwatering, een gootstuk, heeft. Verder zijn nog op deze website nog handige tips van een aankopen van dakraam

Doel

Veel hangt samen met het doel dat u de zolder wilt geven. Wanneer het een mooie tienerkamer moet worden, dan is de keuze voor twee grote ramen niet zo vreemd. Op die manier kan uw dochter of zoon er een hele mooie ‘loft’ van maken. Leuk ingericht, goed geïsoleerd, met veel licht. Alsof het een klein appartement is. Het dakraam speelt daarbij een rol van betekenis. Het bepaalt het gevoel. Een enkel dakraam is misschien op zichzelf voldoende, maar dan blijft het een zolderkamer. Meerdere, grotere ramen maken er een appartement van.

Keuzes

Bespreek, ook met degene, voor wie het verbouwd wordt, hoe het er uit zou moeten zien. Dat is de basis om informatie te verzamelen. Een kijkje bij dakraamshop.com toont binnen een oogopslag welke mogelijkheden er allemaal zijn. Beslis daarbij niet te snel, want een dakraam plaatsen, betekent investeren in uw huis. U verhoogt de waarde, zeker wanneer de hele zolder op de schop gaat. Daar komt bij dat een goed geïsoleerde zolder uw energierekening verlaagt, waardoor u al snel geld terugverdient. Ietsjes meer uitgeven voor een mooi Solstro dakraam betekent investeren in een mooie ruimte, helpt bij het isoleren en levert veel extra licht op. Dit kan dus zelfs een reden zijn om niet op zoek te gaan naar een nieuw huis, maar om binnen het huidige huis de kansen die er zijn te benutten. Tot slot geldt dat een renovatie van de zolder u de kans biedt om de aanschaf van zonnepanelen te overwegen.             

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wereldkaarten in het interieur
Next post Online rolgordijnen bestellen? Waar moet je allemaal op letten