Read Time:2 Minute, 23 Second

Elke jongen droomt van een kamer die perfect op zijn eisen en wensen is afgestemd, en bij heel wat jongens betekent dat een kamer waar het spelen van games een waar genot is. Als ouder is het daarom een goed idee om je kind wat te helpen, en de inrichting van de ruimte te optimaliseren, bijvoorbeeld door een gamehoek te bouwen!

Tips bij het inrichten van een gamehoek

Een gamehoek is zoals de naam zelf zegt een hoekje in de kinderkamer die speciaal is ingericht voor het spelen van games. Als ouder weet je misschien niet meteen zo goed hoe je hieraan moet beginnen, maar de volgende tips kunnen je ongetwijfeld helpen:

  1. Zorg voor genoeg ruimte

Hoewel je kind tijdens het gamen natuurlijk stilzit, is het toch belangrijk dat er genoeg ruimte is. Het is van belang dat jouw kind niet te dicht op het scherm zit, dus probeer wat ruimte tussen stoel en scherm te creeeren. Ook is op deze manier is gamen gezelliger en is er ook genoeg bewegingsvrijheid om eens van zitpositie te veranderen.

  1. Zorg voor de juiste voorzieningen

Naast natuurlijk een game computer of console, zoals een xbox one S, is het ook belangrijk dat de gamehoek een beetje gezellig is. Dit kan bereikt worden door middel van bijvoorbeeld een comfortabele zitstoel, zetel of poef. Ook kussens kunnen het zitten tijdens het gamen leuker maken.

  1. Maak er een creatieve gamehoek van

Daarbij is het belangrijk om dat hoekje niet enkel af te stemmen op het spelen van games, maar er ook een creatieve noot aan te geven. Door bijvoorbeeld de muren te decoreren met tekeningen van je kind, of er leuke kadertjes te hangen, kan de ruimte ook dienen als ontspanningshoekje. Kies je daarbij voor speelse kleuren bij de decoratie en versiering, dan wordt het nog beter.

  1. Installeer de nodige kabels en stopcontactenjongens kamer

Vandaag de dag gebeurt het spelen van games grotendeels via het internet, of in ieder geval met een apparaat zoals de xbox one S of een Playstation 5. Het is dan ook van belang te zorgen dat de gamehoek daarvoor juist is ingericht; van kabels voor het aansluiten van de beste tv voor de ps5 tot stopcontacten, het zijn allemaal zaken die niet mogen ontbreken bij de inrichting van een gamehoek.

  1. Ga voor ergonomisch meubilair

Ten slotte is het erg belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van ergonomisch meubilair, zoals stoelen of zetels die de houding van het kind verbeteren. Niet enkel zal het hierdoor veel aangenamer zijn om te gamen, ook de lichaamshouding van het kind zal er profijt van hebben.

Een unieke gamehoek creëren

Bovenstaande tips helpen je ongetwijfeld op weg om de kamer van je kind om te toveren tot een game paradijs en het spelplezier voor je kind nog veel intenser te maken!

Afbeeldingen:


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zonwering kiezen: 4 afwegingen die je moet maken
Next post Verhuizen: dit moet er administratief gebeuren