Read Time:1 Minute, 55 Second

Het is hoog tijd dat we overstappen op duurzame energie. Waarom? Door gebruik te maken van duurzame energie kunnen we de schadelijke CO2-uitstoot significant verlagen en zijn we minder afhankelijk van niet-duurzame en vervuilende fossiele brandstoffen als aardgas. Gelukkig zijn de mogelijkheden om duurzamer te wonen in overvloed aanwezig. Veel huiseigenaren hebben bijvoorbeeld zonnepanelen om zo op een duurzame manier energie te gebruiken. Maar ook op het gebruik van gas kan flink bezuinigd worden. Duurzame verwarming van uw woning is beter voor het milieu en zorgt voor een kostenbesparing.

De woning verwarmen met een pelletkachel

Als u op zoek bent naar een duurzame en luxe manier om uw woning te verwarmen, dan kunnen we een pelletkachel zeker aanraden. Door een prachtige constante vlam zorgt een pelletkachel voor een gezellige sfeer in huis. De kachel gebruikt pellets als brandstof, die gemaakt worden van zaagsel en houtafval dat onder hoge druk wordt samengeperst tot een houtkorrel. De kachel zorgt voor een perfecte balans tussen zuurstof en brandstof. De dosering van de pellets gaat ook automatisch. Hierdoor ontstaat een schone en continue verbranding in de haard. De pelletkachel kan als losstaande verwarmingsbron worden gebruikt, al is het ook mogelijk om de kachel op de CV installatie aan te sluiten en de hele woning duurzaam te verwarmen.

Een waardig alternatief: woning verwarmen met een warmtepompwarmtepomp

De warmtepomp is een minder bekende manier van duurzame verwarming. Een warmtepomp werkt ongeveer net zoals een koelkast of een airconditioning systeem. Het apparaat vangt energie uit de bodem, lucht of het oppervlaktewater. In de warmtepomp ondergaat de energie een natuurkundig proces. Tijdens dit proces wordt de energie omgezet in energie waarmee u uw woning kunt verwarmen.

Subsidie op warmtepompen

Voor consumenten die een warmtepomp willen aanschaffen hebben we goed nieuws: U kunt namelijk subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp. De Nederlandse overheid stimuleert op deze manier het gebruik van duurzame verwarming. Zakelijke gebruikers en particulieren kunnen gebruik maken van de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie).

Een keuze maken tussen een pelletkachel en een warmtepomp

Beide opties zorgen voor een duurzame verwarming van uw woning. Een warmtepomp zorgt niet voor sfeer zoals een pelletkachel dat doet. Een warmtepomp is daarentegen vaak efficiënter omdat je geen brandstof nodig hebt. De energie wordt immers gewonnen uit lucht, water of bodem.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Behang in een Scandinavisch interieur
Next post Is een ‘slimme’ woning iets voor jou?