Read Time:2 Minute, 41 Second

Je zithoek is het centrum van je huis. Hier plof je neer na een lange werkdag, houd je de gezelligste feestjes en kijk je je favoriete series. Naast je slaapkamer breng je waarschijnlijk de meeste tijd in huis door in je zithoek. Dan moet het er natuurlijk wel een beetje gezellig zijn. Je kunt dit natuurlijk simpelweg doen door een fijne bank, een mooi tv-meubel en een salontafel neer te zetten, maar dat doet iedereen al. Pak het daarom eens origineel aan en ga voor slimme accessoires die je zithoek écht compleet maken.

Slimmer kijken

Een televisie koop je niet snel als de oude nog niet kapot is en dat gebeurt niet snel. De kans is daarmee groot dat ook jouw tv al een behoorlijk aantal jaartjes oud is. Heb jij bijvoorbeeld ‘al’ een smart tv?

Een smart tv is al lang niet meer zo duur als een aantal jaren geleden, maar het biedt wel veel voordelen. Zo kun je via apps als Netflix en HBO films en series on demand kijken, wanneer jij er zin in hebt, of kijk je gemiste programma’s terug via RTL XL, NPO Start of Kijk. Bovendien is de beeldkwaliteit van de huidige generatie tv’s in een korte tijd vele malen hoger geworden, waardoor je veel meer geniet van je favoriete programma’s.

Slimmer horen

Er zijn maar weinig televisies met een goed geluid. Het geluid uit de tv is vaak erg schel, krasserig of simpelweg niet hard genoeg. Je geniet pas echt van je favoriete films en muziek met een goede geluidsinstallatie. De klassieke geluidsinstallatie is vaak moeilijk om aan te sluiten én zorgt ook nog eens voor een enorme hoeveelheid kabels door je woonkamer.

Met een slimme home cinema set, bijvoorbeeld van Sonos of Heos by Denon is dit verleden tijd. Deze speakers zijn draadloos en zeer eenvoudig te installeren via een app op je smartphone of tablet. Daarnaast zijn de luidsprekers daarna ook te besturen via diezelfde app, waardoor je dus niet meer op hoeft te staan om een ander liedje op te zetten of over te schakelen naar de tv. De speakers van Sonos zien er ook nog eens erg stijlvol uit en zorgen daarmee voor de perfecte opvulling van je woonkamer, zowel fysiek als wat de geluidsbeleving betreft.

Slimmer verlichten

In veel huizen vind je nog simpelweg halogeenlampen. Die lampen vreten stroom en het licht is ook niet bepaald sfeervol. Veel huishoudens hebben al lichte of witte muren en de witte verlichting maakt het er dan niet veel gezelliger op. Heb je echter al eens aan slimme verlichting gedacht?

Slimme ledverlichting is niet altijd veel duurzamer in energieverbruik, het geeft ook veel meer sfeer aan je woonkamer. Hiermee kun je namelijk zelf de kleur instellen, van simpelweg warme tinten tot een variërend patroon, wat vooral leuk is voor feestjes. Andere toepassingen van slimme verlichting zijn het instellen van timers, automatisch aan gaan als je thuis komt en het licht per kamer regelen vanaf je smartphone.

Met enkele toevoegingen maak je van je zithoek een plek waar niet alleen jij je thuis voelt, maar je bezoek ook. Een fijne sfeer, goed geluid en goed beeld zorgen ervoor dat in jouw huis iedere avond een succes is.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sfeer creëren in je eetkamer met een mooie hanglamp
Next post Een plek om te kunnen ontspannen in uw tuin